Mastercard, özel ödemeler için CBDC’yi geliştirecek
Mastercard, özel ödemeler için CBDC’yi geliştirecek

Mastercard, özel ödemeler için CBDC’yi geliştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şirketlerin kripto dünyasına yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Birçok kurumsal şirket yeni dünyanın gerekliliğini düşünerek endüstri içinde yer almak istiyor. Bu yüzden şirketler yatırımların çoğunluğunu Blockchain ve kripto ekosistemine yapıyor. Mastercard, bu şirketlerden sadece biri.

Finans şirketi olarak yakından tanıdığımız Mastercard, son dönemlerde kripto endüstrisine yaptığı yatırımlarla adını sıkça duyuyoruz. Dijital ödeme sistemi için önemli sayılan pek çok yeniliği müşterilerine sunuyor. Kullanıcıların kripto varlıklarını tercih etmesi nedeniyle de bu alana fazlasıyla yöneliyor.

Şirket, şimdi ise CBDC için geliştirme takvimi açıkladı. Şirketin CEO’su Michael Miebach, konuyla alakalı kamuoyunu bilgilendirdi. Katıldığı bir konferansta önemli detaylara yer veren CEO, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) güçlü yanlarına dikkat çekti.

Mastercard, CBDC üzerinde çalışmalara yürütecek

Devletler, kendinlerine ait dijital para birimleri üzerinde fazlasıyla duruyor. Dünya genelinde bu konuda önemli adımlar atılıyor. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Çin, bu konuda başı çekiyor. Dijital Yuan için önemli yol katetti.

Tüm bu gelişmeleri yakından takip eden Mastercard, CBDC hizmeti vermeye hazır olduklarını belirtti. Yekililer tarafından yapılan açıklamada CBDC’yi daha çok geliştireceklerini söyledi. Konuyla ayaklı net bilgiyi ise şirketin CEO’su Michael Miebach verdi. Üçüncü çeyrek kazanç konferansında Miebach şunları söyledi:

“Bir teknolojinin ödemeler için çalışması için en olası şans olarak görüyoruz. Herhangi bir hükümet aracılığıyla bir CBDC biçiminde yayınlanması olarak düşünebiliriz. Bunu daha önce birkaç çağrıda söyledik ve dedik. Bir hükümet ağımızda ödeme para birimi olarak dolar veya euronun yanında var olacak bir CBDC çıkarmaya hazır olduğunda ağımızı bunu yapmaya hazır hale getireceğiz.”

blockchain.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin