Mastercard, kripto ticareti için bankalara yeni bir hizmet verecek

Mastercard, kripto ticareti için bankalara yeni bir hizmet verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC tarafından yayınlanan bir raporda MasterCard’ın yeni bir program başlatıldığı duyuruldu. Bu program için başrolde ise kripto varlıklar yer alıyor.

CNBC tarafından gelen habere göre Mastercard, düzenlenmiş blok zinciri altyapı platformu Paxos ile bir ortaklık yapacak. Bu ortaklıkta amaç, bankaların katılımını kolaylaştırarak kitlelere kripto varlıkları ulaştırmak.

Bugün erken saatlerde, CNBC’den Kate Rooney, Mastercard’ın “mevzuata uygunluk ve güvenlik” konusunu ele alan Mastercard ile Paxos ve bankalar arasında bir köprü görevi görmeyi planladığını aktardı.

Mastercard ile Paxos kripto hizmeti için anlaştı

Program, bankaların müşterilerin kripto alım satım taleplerini karşılaması için anahtar teslim bir çözüm sunacak. Mastercard, hizmetin yasal uyumluluk ve güvenlik gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olurken işlemleri yürütmek için Paxos ticaret platformundan yararlanacağını söyledi. Mastercard’ın baş dijital sorumlusu Jorn Lambert CNBC’ye şunları söyledi:

“Orada bununla gerçekten ilgilenen ve kriptonun ilgisini çeken çok sayıda tüketici var. Ancak bu hizmetler finansal kurumları tarafından sunulsa çok daha fazla kendinden emin hissedecek. Hala bazı insanlar için biraz korkutucu.”

CNBC raporunda ise şu mesaja yer verildi: 

“Ödeme şirketi, rolünün kripto uyumluluk kurallarını izleyerek, işlemleri doğrulayarak ve kara para aklama ve kimlik izleme hizmetleri sağlayarak bankaları düzenlemenin doğru tarafında tutmak. Mastercard’ın bunu yapacağını görebiliyoruz.”

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin