Manhattan bölgesinde 30 milyon dolarlık apartman token olarak satılıyor!
Manhattan bölgesinde 30 milyon dolarlık apartman token olarak satılıyor!

Manhattan bölgesinde 30 milyon dolarlık apartman token olarak satılıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York’un merkezi Manhattan’da 30 milyon dolarlık bir apartman kompleksi, Ethereum Blockchain’i ile tokenleştirildi. Manhattan tarihi için bu bir ilk; Blockchain ile kriptografik olarak simgelenen ilk önemli varlığı. Olayın baş rolünde dijital menkul kıymet alım satımını token ile kolaylaştıran iki şirket Propellr ve Fluidity’nin ortaklığı yer alıyor.

Ethereum Blockchain’indeki akıllı sözleşme teknolojisi, fungible ya da non-fungible olarak adlandırılan iki token oluşturulmasına olanak sağlar. Fungible ve non-fungible token arasındaki fark şudur; fungible tokenler aynı Bitcoin gibi diğer birimlerle değiştirilebilirken non-fungible tokenlerin her biri benzersizdir. Örneğin non-fungible tokeninin en popüler kullanımlarından biri olan CryptoKitties, insanların benzersiz kediler ürettiği, Ethereum tabanlı ticaret yapılan bir oyun. Dijital varlıklar olan bu kedilerin her biri birbirinden benzersiz ve tektir.

Manhattan’daki bu apartman kompleksinin tokenleştirilmesi piyasaya non-fungible tokenlerin gerçek potansiyelini göstermektedir. CryptoKitties gibi nispeten ucuz dijital varlık koleksiyonları yerine insanlar artık New York’un merkezinde milyonlarca dolarlık daireleri non-fungible token olarak alıp satabilecekler.

Bu dairelerin tokenleştirilmesi ile beraber, alım satımlar bankalar gibi aracılar olmadan yapılabilecek. Akıllı sözleşmeler ve ilgili yasal evraklar ile token sahipleri bunu istedikleri gibi ticari olarak kullanabilecekler. Kriptografik olarak güvenli bu tokenler en güçlü bilgisayarlar tarafından bile saldırıya uğrayamazlar. Aynı zamanda dünyanın herhangi bir yerinde anında tokenlerin gönderimi sağlanabilir. Bu sayede kullanıcılar dünyanın dört bir yanından güvenli bir şekilde, aracılarla para kaybetmeden kolaylıkla alım satımlarını gerçekleştirebilecek.

Ryan Serhant:

New York’taki Pazar her zaman güçlüdür fakat yeni bir binanın doğru fiyattan satılması zaman alıyor. Blockchain tokenleştirilmesi ile beraber banka finansmanının baskısını üstümüzden kaldırabiliriz. Bu hem proje hem de paydaşları için çok daha sağlıklı bir yöntem. Tokenleşme, gayrimenkulün ön plana çıkmasına olanak sağlıyor.

Fluidity CEO’su Todd Lippiatt:

Geleneksel menkul kıymet yapıları ve hissa ihraç çerçeveleri uzun süredir değişmiyor. Blockchain teknolojisi ile şeffaf ve güvenilir bir ekosistem, piyasanın likidite potansiyelini engelleyen bilgi asimetrisini çözmeye başlayabilir. Doğru disiplin ve saygı ile birlikte tokenleştirmenin geleceği menkul kıymetler için parlak gözüküyor.

Belki de Manhattan’daki apartman kompleksinin tokenleştirilmesi, dünya çapındaki gayrimenkul anlaşmalarının Blockchain kullanılarak anında ve güvenli bir şekilde gerçekleştirildiği bir geleceğin ilk adımıdır.

bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin