Malezyalı düzenleyici uyardı: “Kripto para ATM’lerini sakın kullanmayın!”
Malezyalı düzenleyici uyardı: “Kripto para ATM’lerini sakın kullanmayın!”

Malezyalı düzenleyici uyardı: “Kripto para ATM’lerini sakın kullanmayın!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu, kripto para ATM’lerinde dolandırıcılık ve kara para aklama faaliyetleri gerçekleştirildiğini tespit ettiklerini açıkladı ve bir uyarı yayımladı.

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu bu hafta başında yaptığı uyarıda tüketicilere kripto para ATM’lerini işleten firmaların teknik olarak dijital varlık borsalarını işlettiğini ve ilk önce düzenleyici tarafından yetkilendirilmesi gerektiğini söyledi. Regülatör henüz herhangi bir kripto para birimi ATM’sini onaylamadı, yani şu anda çalışan hiçbir kripto ATM’sinin herhangi bir düzenleyici denetimi yok. Menkul Kıymetler Komisyonu insanları kara para aklama ve sahtekarlık gibi çeşitli finansal risklere maruz bırakılabilecekleri için bu ATM’leri kullanmamaları konusunda uyardı.

Yetkisiz kripto ATM’si kullanmanın cezası 2,35 milyon dolara kadar çıkıyor

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu tüm yetkisiz kripto ATM operatörlerini faaliyetlerini derhal durdurmaları gerektiği konusunda uyardı. Yetkisiz bir kripto ATM’si kullanmanın cezaları arasında, 10 milyon RMB’ye (2,35 milyon ABD doları) kadar para cezası ve izinsiz bir borsa çalıştırmaktan mahkum olan herkes için 10 yıla kadar hapis cezası bulunuyor. Mali düzenleyiciye göre, insanlar kripto İşletmelerinin katılımdan önce kayıtlı olup olmadığını ve Menkul Kıymetler Komisyonu web sitesinde bulunan yetkili şirketlerin tam bir listesini doğrulaması gerekiyor. Yatırımcılardan, şüpheli operatörlerden gelen istenmeyen temasları da düzenleyiciye bildirmeleri istendi.

Geçtiğimiz günlerde Malezya’nın Şeriat Danışma Konseyi, ülkede dijital varlık ticaretinin caiz olduğunu duyurmuştu. Konsey, İslami Finansal Kurumların işleyişinde İslami yasaların uygulanmasını denetleyen bir otorite olarak faaliyet gösteriyor. Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı Datuk Syed Zaid Albar, çevrim içi bir konferans sırasında Invest Malaysia’ya kayıtlı kripto borsalarında kripto para ve token yatırımına ve ticaretine izin verilebileceğini duyurdu. Şeriat Danışma Konseyi’nin bu kararının, ülke nüfusunun %60’ından fazlası Müslüman olduğu için ülkede kripto ticaretini artırması bekleniyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin