Malezya İslam Şurasına göre kripto para ticareti caiz.
Malezya İslam Şurasına göre kripto para ticareti caiz.

Malezya İslam Şurası açıkladı: Kripto para ticareti caiz mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar ve Bitcoin son dönemde Körfez ülkelerinde ve İslami devletlerde de yoğun biçimde talep görmeye başladı. En son Malezya Yüksek İslam Şurası tarafından kripto paraların İslami konumu hakkında önemli bir açıklama geldi: Kripto para ticareti caiz mi?

Malezya’da İslami Bankacılık ve finans işlemlerini denetleyen üst kuruluş olan Malezya Yüksek İslam Şurası adına Başkan Datuk Syed Zaid Albar, 7 Temmuz’da düzenlenen 2020 Malezya Yatırımı başlıklı panelde kripto paraların İslami konumu hakkında şu açıklamada bulundu:

“Kripto para ticareti caiz”

“Şura, ilkesel olarak kayıtlı borsalarda dijital para birimlerine ve tokenlara yatırım yapmaya ve dijital para ticareti yapmaya izin verilebilir.”

Yapılan açıklamaya göre Malezya’daki kayıtlı kripto para borsaları üzerinde kripto paralara yatırım yapmanın ve bu kripto paraların ticaretini yapmanın İslami açıdan caiz olduğu anlaşılıyor. Yani Şuraya göre kripto para ticareti caiz.

Muhtemelen Malezya merkezli kayıtlı borsalar, her kripto parayı listelemeyecektir. Bu konuda kullanım alanına göre bazı kripto paralara izin verilirken bazıları da  liste dışı bırakılacaktır.

SINEGY kripto para borsası, Malezya Menkul Kıymetler Denetleme ofisinden Malezya’da faaliyetlerini sürdürmek adına ilk resmi lisansı alan kripto para borsası oldu. SINEGY’nin kurucusu Kelvyn Chuah, Malezya’nın İslami Finans açısından bölgesel bir merkez olabileceğini ileri sürdü.

SINEGY kripto para borsasında şimdilik sadece Bitcoin ve Ethereum listeleniyor.

Cointelegrapgh


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin