Maker günlük transferleri, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü
Maker günlük transferleri, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Maker (MKR), son faiz oranı düşüşü sonrası Ethereum(ETH) akını görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi kullanıcıları, Mart ayından bu yana en düşük olan Dai istikrar ücretinden yararlanıyor. Bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce, Maker (MKR) hissedarları Dai’nin (DAI) sabit ücretini yüzde 5.5’e düşürme kararı aldı.

Bu karar nihayetinde oyların yüzde 97’sine sahip olmaya yetecek kadar MKR tutan tek bir MKR balinası tarafından belirlenmiş olmasına rağmen, sonuç, Maker’ın borç verme (lending) protokollerine önemli bir Ethereum‘un (ETH) akışı oldu.

İstikrar ücreti yüzde 4 düşüren ilk oylamanın ardından, Maker, bu hafta yüzde 0,5’lik bir düşüşle sonuçlanan ve faiz oranını yüzde 5’e getiren bir oylama daha yaptı. Ayrıca, oylama borç tavanını 20 milyondan, 120 milyon DAI’ye yükseltildi.

DeFi analitik sitesi DeFi Pulse verilerine göre, yatırımcılar daha düşük oranlardan yararlanıyor. İstikrar ücretini düşürme kararı alındığından, Maker’da kilitli ETH’de kabaca yüzde 10 artış oldu.

Mevcut eğilimlere dayanarak, ETH’nin Maker’daki akışının geçen hafta kabaca yüzde 5’lik bir düşüş gösteren ikinci en büyük DeFi borç verme platformu “compound”da genişleyebileceği görülüyor. Compound, günlük yüzde 0,04’lük faiz sunar ve bu durum Maker’daki geçerli günlük orandan oldukça yüksektir.

Compound nedir?

Compound, Ethereum’da, kullanıcıların teminat karşılığında faiz elde etmelerini veya borç almalarını sağlayan algoritmik bir para piyasası protokolüdür. Herkes, Compund’ın likidite havuzundan mal temin edebilir ve anında devamlı olarak birleşen faiz kazanmaya başlayabilir. Fiyatlar, arz ve talebe bağlı olarak otomatik olarak ayarlanır.

Aynı zamanda, DeFi’de kilitlenen DAI’nin miktarı 8 milyon civarında arttı ve büyük çoğunluğu Compound’a gitti.

Maker (MKR) fiyatı önemli bir artış görüyor

Bu eğilimlerin devam edip etmeyeceğini, -özellikle de Maker’ın istikrar ücretlerinin dalgalı doğası ve diğer borç verme platformlarındaki rekabetin artması nedeniyle- zamanla göreceğiz.

Son gelişmelerin Maker (MKR) tokenine olumlu etki ettiği görülüyor. Dünkü piyasa düşüşünde ayakta kalmayı başaran MKR, 4 Kasım tarihinde 516,53 dolar seviyesinden başladığı yükselişle dün de devam ederek şu an 668,55 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu özellikle fon çıkışlarının görüldüğü kripto para piyasasında yüzde 30’luk önemli bir artış olarak dikkat çekiyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin