Galaxy Digital, Bitcoin madenciliği için yepyeni bir adım attı
Galaxy Digital, Bitcoin madenciliği için yepyeni bir adım attı

Madencilik zorluğu kritik seviyeye geriledi: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Madencilik zorluğu bugün gerçekleşen ayarlama sonucunda hatrı sayılır bir oranda geriledi. Tarihsel verilere baktığımızda Bitcoin çıkarmanın zorluğuyla fiyat arasında pozitif bir korelasyon olduğunu ortaya koyuyor.

Madencilik zorluğundaki bir düşüşün fiyatı da düşürebileceğini belirten uzmanlar, salı günü 10.400 doların reddedilmesiyle Bitcoin’in bundan sonraki hamlelerinin hayati derecede önemli olduğunu ifade ediyor.

Madencilik zorluğunun düşmesiyle Antminer S9’lar kâr etmeye başladı

2020’nin bugüne kadarki en çok konuşulan etkinliği Bitcoin halving idi. Aradan geçen bir ayda pek çok şey değişti. İlk olarak birçok verimsiz madencinin makinelerini kapatmak zorunda kalması, Bitcoin ağındaki hash gücünün aniden düşmesine neden oldu.

Ancak Blockware Solutions’a göre, ucuz elektriğe erişimi olan eski Antminer S9’lar halen ayakta kalabiliyor. S9’ların ağın %30’unu oluşturan büyük bir güç olduğu tahmin ediliyor.

Bitcoin 9 bin doların üstünde kalmalı

Blockware Solutions CEO’su Matt D’Souza, BTC fiyatı ile eski madencilik ekipmanlarının çalışması arasında hassas bir denge olduğunu belirtti.

Bitcoin 9.000 doların altındaysa madenciler için marjlar zayıf olacaktır. Bitcoin 7.200 dolarda kalırsa birçok madencinin kapanması gerekecektir.

Madencilik zorluğu, kendi kendini sürdüren bir süreçte her 2.016 blokta veya iki haftada bir ayarlanıyor.

Glassnode’dan alınan verilerin analizi, fiyat ve zorluk arasında bazı korelasyonlar gösteriyor. Örneğin 19 Kasım’da düşüş trendinin başlangıcını zorluktaki düşüş izledi. 20 Şubat’ın sonlarında da durum böyleydi.

newsbtc

XRP sahipleri dikkat! Önde gelen analistten kritik uyarılar


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin