Madencilik devi Bitmain
Bitmain, bugün 300 megawatt'tan daha yüksek bir kapasiteye ulaşma olasılığıyla dünyanın en büyük Bitcoin madencilik tesisi açtığını duyurdu.

Madencilik devi Bitmain’dan Bitcoin için yeni ASIC madencileri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük Bitcoin ve kripto para donanım madencisi üreticisi olan Bitmain, iki yeni S17 ASIC madencisini piyasaya sundu. Madenciler S17e ve T17e olarak adlandırılıyor ve 9 Eylül’de piyasaya sürüldü. Bu bilgi şirket tarafından bir basın bülteninde yayınlandı.

Bitmain, Bitcoin için yeni ASIC madencileri yayınladı

Bitcoin hash rate’ı piyasada genişlemeye devam ettikçe, Bitmain kripto para birimi alanında madenciler için rekabetçi bir çözüm olarak kalmak istiyor. Bu nedenle firma verimlilik, operasyon ve uzun ömürlülüğü geliştirmeyi amaçlayan iki yeni madenci çıkarmaya karar verdi. CoinTelegraph tarafından bildirildiği gibi, S17e 64 TH/s bir hash rate’ına sahip ve 45 J/TH güç verimliliği ile çalışır. Bu arada, T17e 53 TH/s’lik bir hash rate’a sahip ve 55 J/TH’lik bir güç verimliliği sunuyor.

Madencileri kötü niyetli saldırılara karşı korumak için şirket daha yüksek siber güvenlik standartlarına sahip yeni bir güvenlik yazılımı yerleştirmeye karar verdi. Bu, kötü amaçlı yazılım saldırılarına ve diğer sorunlara karşı mücadele etmek zorunda kalmayacak bir madencilik tesisinin genel verimliliğini artıracak. Aynı zamanda, bu iki madenci, ısıyı dağıtmanın mümkün olacağı için madencilik faaliyetlerini çok daha verimli hale getirecek yeni bir borulu ısı dağıtım sistemine sahip olacak.

Bitcoin hash rate’ı 8 Eylül’de ATH’ye ulaştı

Madencilik işletmeleri, madencilerin daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için enerji tüketimini azaltmak amacıyla genellikle daha soğuk iklime sahip ülkelerde bulunur. ASIC madencileri dijital varlıkları incelerken çok hızlı ısınma ve verimliliklerini azaltma eğilimindedir. Rapora göre, bu iki madenci üç partide piyasaya sürülecek. Bunlardan birincisi 9 Eylül’den itibaren satışa sunulacak. Makinelerin Kasım ayının ilk 10 gününde teslim edilmesi bekleniyor.

Bu arada, ikinci parti 10 Eylül’de satılacak ve 11 – 20 Kasım arasında teslim edilmesi bekleniyor. Son parti 11 Eylül’de satışa sunulacak ve 21 ve 30 Kasım arasında teslim edilecek. Blockchain.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin hash rate’ı 8 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dün, Bitcoin hash oranı Aralık 2018’den bu yana yüzde 196’yı temsil eden 95 TH/s’ye ulaştı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin