BCH hard forku sonrası
Analiz: BCH bölünmesinden tam bir ay sonra yeni kripto paralarda durum ne?

Madenciler, Bitcoin Cash (BCH) hard forkunda hangi tarafı destekliyor? Hangi taraf zafere ulaşacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa oyuncuları süreçlerin dağınık olabileceğinden endişeli. Bitcoin Cash (BCH) bu Perşembe günü forklanacak. Dördüncü en büyük kripto para birimi ikiye bölünecek ve bu da yeni bir dijital varlık oluşturulmasına yol açacak. Kripto paralar Bitcoin ABC (çekirdek Bitcoin Cash) ve Bitcoin SV (Satoshi’s Vision) isimleri alacak.

Bitcoin Cash (BCH) hard forkuna genel bir bakış

Fork, geliştiricilerin ve madencilerin gelecekteki gelişim yolundaki kripto paralarla ilgili vizyonları arasındaki derin farklılıklardan kaynaklanıyor. İtiraz edilen yazılım güncellemesi yayınlandıktan sonra, bir grup madenciye geçip yeni sürümü kullanmaya başlıyor, diğer grup eski kurallar çerçevesinde eski kurallarla çalışmaya devam ediyor. Böylece iki ayrı zincir oluşturuldu.

Bitcoin Cash’in kendisi, Bitcoin ana ağındaki bir bölünmeden doğdu. Şimdi forku forklama zamanı. Anlaşmazlık geliştirici Amaury Sechet’in teklifi etrafında ortaya çıktı. Tartışmalar arttıkça, kripto para evreninin iki önemli ismi Roger Ver ve Craig Wright- konuyla ilgili karşıt görüşlerini paylaştılar. Bununla birlikte, rakip zincirlerin başarısı, yeni kripto paraya çevirme gücüne sahip madenciler tarafından belirlenecek. Madenciler daha çok hangi kripto parayı desteklerse o daha iyi konumlandırılır.

Bitcoin ABC'nin geliştirilmiş yükseltme değişikliklerine itirazlar yükseliyor
Bitcoin ABC’nin geliştirilmiş yükseltme değişikliklerine itirazlar yükseliyor

Endüstri uzmanları, Bitcoin ABC’nin egemen olacağına inanıyor

Şu anda endüstri uzmanları, Bitcoin ABC’nin egemen olacağına inanıyor. Ancak CoinDance araştırmasına göre, madencilerin %60’ından fazlasının Bitcoin Cash’in Bitcoin SV uygulamasını desteklemesi bekleniyor.

Kripto para birimi borsaları cephesinde ise ezici çoğunluk hard fork desteğini açıkladı, bu da Bitcoin Cash sahiplerinin ağın anlık görüntüsü sırasında Bitcoin Cash bakiyesine eşit miktarda yeni kripto para birimi alacağı anlamına geliyor.

Bitcoin Cash, hard fork tarihine yaklaşırken çok istikrarsız

BitMEX konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin Cash’in 15 Kasım 2018’de hard bir fork yükseltmesi yapması bekleniyor. İlişkili müşterileri Bitcoin ABC ve Bitcoin SV olmak üzere iki uyumsuz hard forka yükseltme teklifi var. Yerleşimde, BCHZ18 kontratı herhangi bir bölünmeyi Bitcoin ABC tarafındaki bir fiyattan ödeyecek ve Bitcoin SV’nin değerini de içerecek.

Bitcoin Cash, hard fork tarihine yaklaşırken çok istikrarsızdı: Yazının ardından 520 dolara geri çekilmeden önce kripto para 7 Kasım’da 646 dolara yükseldi. BCH/USD paritesi son 7 gün içinde değerinin %15’ini kaybetti.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin