2020’nin son bölümünde Bitcoin fiyatı patlama yaşayabilir mi?
2020’nin son bölümünde Bitcoin fiyatı patlama yaşayabilir mi?

Madenci kapitülasyonu sona erdi! Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasada madenci kapitülasyonu söz konusu olduğunda Bitcoin fiyatı için korkunç trendlerden biri izlendiği söylenir. Geçmişte bu durum zayıf madencilerin çıkış dönemlerindeki gibi fiyatlarda yeni diplerin görülebileceği anlamını taşıyordu. 

Bitcoin madenci kapitülasyonu sona erdi

Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards, 30 ve 60 günlük hareketli ortalama oranlarını kullanarak bir gösterge tasarladı. Bu hareketli ortalamaların kesişmesi madenci kapitülasyonlarının başlangıcını ve sonunu işaret ediyor.

Hash Ribbons, şu anda, mayıs ayındaki halving olayından sonra %23,3 oranında düşen hash rate’in tamamen iyileştiğine işaret ediyor. İlerleyen haftalardaki zorluk düzeltilmesiyle toplam hash zirvelere ulaştı ve şu anda 112 EH/s’de.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Bununla birlikte satın alma sinyalinin henüz aktif olmadığı ifade ediliyor. Hash oranındaki toparlanmanın yanı sıra, Edwards denklemdeki ivme faktörüne de dikkat çekti.

İvme faktörü, 10-20 günlük SMA (Basit Hareketli Ortalama) arasında pozitif bir birleşim ile temsil ediliyor. Aşağıdaki grafik iki çizginin (turuncu ve mavi) yakın çevresini gösteriyor. Bununla birlikte, hafif bir düşüş eğilimindeler. Bu nedenle bu sinyali izleyen yatırımcıların birkaç hafta beklemesi gerekebilir.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Satış baskısı mı gelecek?

Bir başka popüler gösterge olan Bitcoin Zorluk Bandı, sadece Bitcoin ağ zorluğunun hareketli ortalamalarını ölçüyor. Genellikle uzun vadeli bir duruşa sahip olan Willy Woo’ya (Zorluk Bandı Göstergesi’nin tasarımcısı) göre, satın alma kapitülasyonla başlar.

Madencilerden gelen satış baskısının yüzdesi tek faktör değil. Türev piyasaların artan hacmi (vadeli işlemler ve opsiyonlar), borsalardan satışlar ve diğer start-up’lar da satış baskısına katkıda bulunuyor.

Bu arada koronavirüs salgınının BTC’yi nasıl etkilediğini merak ediyor musunuz? Tecrübeli analist Willy Woo’nun açıklaması için tıklayın.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir