Binance kolları sıvadı: Squid Game dolandırıcıları bulunacak!
Binance kolları sıvadı: Squid Game dolandırıcıları bulunacak!

MacOS cihazlara bulaşan yeni bir kripto para virüsü bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni keşfedilen bir MacOS kripto para virüsü Apple sistemlerini vurdu. Kötü amaçlı yazılımı yarattığı iddia edilen ve Lazarus ismiyle tanınan grup geçmişte de birçok kötü niyetli virüs ve kötü amaçlı yazılımdan sorumluydu.

“Arbitraj ticareti platformu” adı altında kripto para vurgunu

Son raporlar, Dinesh Devadoss’un ortaya çıkardığı kötü amaçlı bir yazılımın kripto para ticareti ile ilgili olduğunu ortaya çıkardı. “Unioncrypto.vip” web sitesinde barındırılan yazılım, kullanıcılara ‘akıllı kripto para birimi arbitraj ticareti’ platformu sunuyor. Kötü amaçlı yazılım paketi, ‘UnionCryptoTrader’ adlı dosyada gizleniyor. Kolayca algılanabilmesine rağmen, kullanılabilirliği kolay olduğu için birçok sistemi tehdit etme potansiyeline sahip.

Söz konusu zararlı yazılımın çalışma prensibi Windows’ta oldukça yaygın ancak MacOS’ta pek görülmüş bir tarz değil. Bu nedenle, faaliyetlerini izlemek ve herhangi bir adli analiz yapmak oldukça zor. Piyasadaki yalnızca 10 antivirüs programı bu kötü amaçlı yazılımı ortadan kaldırabiliyor.

Pek çok zararlı yazılımın yaratıcısı aynı ekip

Güvenlik araştırmacısı Patrick Wardle, bu en son çıkan kötü amaçlı yazılımın kapsamlı bir analizini yaptı. MalwareHunterTeam tarafından daha önce tespit edilmiş kötü amaçlı yazılımlarla birçok benzerlik ve çakışma bulan Wardle, Kuzey Kore Lazarus grubuyla bağlantılar yakaladı.

Bu yıl ekim ayında aynı ekip Apple Mac’leri sahte bir kripto para birimi şirketi aracılığıyla hedefleyen bir MacOS kötü amaçlı yazılım tespit etmişti.

cryptopolitan


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin