Lüks gayrimenkuller Bitcoin ile alınan en büyük değer
Lüks gayrimenkuller Bitcoin ile alınan en büyük değer

Lüks gayrimenkuller Bitcoin ile satılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta Budva’da bulunan lüks gayrimenkuller Bitcoin karşılığında satıldı. Budva Noterliği ve Astra Karadağ Yatırım Birliği’nden (AMIA) alınan bilgilere göre 420 Bitcoin’e (3,2 milyon dolar) 3 lüks dairenin satışı gerçekleştirildi. Kripto para ticaretini destekleyen Astra Karadağ Yatırım Birliği bölgedeki işletmeleri günlük işlemlerinde kripto para kullanmaya ikna etti.

Lüks gayrimenkuller Bitcoin ile satılıyor

Güneydoğu Avrupa’da turizmi ile ünlü olan Budva’da, Bitcoin ile üç lüks daire satıldı. Kripto paralarla, satılan lüks daireler, Adriyatik Denizi’nin sahil kısmında yer alıyor. Astra Karadağ Yatırım Birliği Yetkilisi Nila Emilfarba bu satışın bölgede kripto paralarla yapılan en büyük satış olduğunu söyledi. Ülkede, Bitcoin ile emlak satın alabilmenin yanı sıra, Beach Lounge restoran, Dukley otel ve Dukley Marina gibi yerel işletmelerde kripto paraları kabul ediyor. Şirket konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Şirketimiz, kripto para birimlerine ülkede şüphe ile yaklaşılırken, bölgede Bitcoin ile gayrimenkul satışı yapan ilk firma oldu. Yepyeni bir alana giriş yaptık ve yeni müşteriler elde ettik. Dünyada, özellikle Avrupa’da, Bitcoin ile satın alabileceğiniz sınırlı sayıda gayrimenkul var.

Lüks gayrimenkuller Bitcoin ile satılıyor
Lüks gayrimenkuller Bitcoin ile satılıyor

Gayrimenkullerin Bitcoin ile satışı oldukça yaygınlaştı

Bitcoin karşılığında alınan lüks konutlar Dukley Gardens’ta bulunuyor. Daireler hızlı bir şekilde devredildi ve satış işlemleri gerçekleştirildi. Bitcoin ile daire alan 25 yaşındaki bir Fransız vatandaşı her şeyin normalden daha hızlı olduğunu söyledi. Satış işlemleri Budva Noterliği ve Pantovic Hukuk Bürosu tarafından gerçekleştirildi. Sözleşmeden sonra, satıcıya geçen Bitcoin’ler euroya çevrildi.

Kripto paraların 2017 yılında popüler olmasıyla bu tarz ticaretler oldukça yaygınlaştı. Bu lüks ticari satışlar Miami, Amsterdam, Dubai ve Manhattan gibi dünyanın birçok yerinde gerçekleştirildi. Bu satıştan da anlaşılacağı üzere Karadağ kripto paralar konusunda dostça bir yaklaşım benimsiyor.

News.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin