Litvanya merkez bankası dijital para birimi
Litvanya merkez bankası dijital para birimi haftaya piyasaya sürülüyor

Litvanya ICO yönergeleri yayımlayarak dikkatleri üzerinde topladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8 Haziran’da birtakım yönergeler yayımlayan Litvanya ICO düzenlemesine giden ilk ülkeler arasına adını yazdırdı. Yetkililer bu hareketi ülkedeki kesinlik ve şeffaflığa doğru bir adım olarak müjdeliyorlar.

Litvanya ICO projelerine yasal zemin hazırlıyor

Hükümet, bankalar, ICO operatörleri ve diğer kurumlar arasında diyalog kurmak için bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdikten iki ay sonra, ICO’ların düzenlenmesine yönelik birtakım yönergeler, Maliye Bakanı Vilius Šapoka’nın onayına sunuldu.

Tanıtım notlarında şu ifadelere yer verildi:

Litvanya halihazırda olağanüstü bir regülasyon avantajına sahip. Düzenlemenin yanı sıra vergilendirme ve muhasebeyi kapsayan ICO projeleri için yasal çerçeve hakkında kapsamlı İlkeler hazırlayan Avrupa’daki ilk ülkelerden biriyiz.

Katılımcıları Litvanya’da tutmak istediklerini belirten Šapoka sözlerini şöyle noktaladı:

Cesur yeni kripto ekonomi dünyasının burada kaldığını kabul ediyoruz. Bu yüzden katılımcılarını Litvanya’da yenilikler yapmaya ve yaratmaya teşvik ediyoruz.

Pek çok düzenleyici unsur ele alınıyor

Vergi, muhasebe ve kara para aklama (AML) dahil olmak üzere çok çeşitli düzenleyici unsurları ele alan milletvekilleri, bir ICO tokeninin güvenlik teşkil edip etmeyeceği konusunda belirleyici bir faktör olarak kâr veya yönetişim hakkı vermeyi sundular.

Litvanya’nın yaklaşımı, hem tüketiciler hem de ICO tokenlerinin kullanımında yer alan işletmeler için yasama anlayışındaki boşlukları düzeltmeyi amaçlıyor.

ABD ve Kanada henüz sınıflandırma aşamasında

Bu rehberler; düzenleme, vergilendirme, muhasebe ve diğer gerekliliklerde daha kesin, daha şeffaf ve farklı paydaşlar arasındaki daha iyi işbirliğine yönelik bir diğer adım olarak görülüyor.

Kripto tokenlarının menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmaması sorunu, şu anda ABD’li ve Kanadalı düzenleyiciler tarafından büyük bir soruşturmanın odağını oluşturuyor. ABD’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz hafta menkul kıymet operatörleri olarak kayıt yapan kripto para varlıklarının eksikliğinden muzdarip olduğunu açıklamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin