featured

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Bitcoin Cash terimini sevmemesinin nedenini açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda Bitcoin.com CEO‘su Roger Ver, Bitcoin Cash’i gerçek Bitcoin olarak düşünmediği için Litecoin’in kurucusu Charlie Lee ile tartıştı.

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee: “Bitcoin ve Bitcoin Cash kavramları karışabiliyor.”

Lee, toplumda yarattığı karışıklık nedeniyle “Bitcoin Cash” terimini sevmediğini ve bazılarının ise bu parayı orijinal Bitcoin olarak adlandırdığını belirtiyor ve şunları söylüyor:

Dil için kafa karışıklığı kötüdür. Bitcoin ve Bitcoin Cash kavramları karışabiliyor. Bir tredar Bitcoin Cash’i  Bitcoin ile karıştırabilir. Ve sonra herşey kafa karıştırıcı olur. Bu iletişim için iyi değil.

Lee ayrıca bir topluluk üyesinin karışıklık nedeniyle Bitcoin Cash’i “BCash” olarak tanımlamayı önerdiğini söyledi.  Roger Ver ise Bitcoin topluluğunun, Bitcoin Cash’i Reddit, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarında BCash olarak kasten nitelendirdiğini söylemeye devam ediyor. Roger Ver, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin Cash’in adını BCash olarak değiştirmeye çalışmak, Bitcoin’in özel versiyonuna bağlı olan tüm insanlara yön vermek kasıtlı bir çabaydı.

Charlie Lee’nin Bitcoin tanımı

Lee bu ifadeye karşılık olarak Bitcoin.com’un Bitcoin Cash’i Bitcoin olarak yaymaya çalışmasından şu sözlerle bahsediyor:

Diğer tarafta, Bitcoin Cash’i Bitcoin’e yönlendirmek için bir kampanya var. İnsanlara Bitcoin.com’da Bitcoin Cash’in gerçek Bitcoin olduğu söylenerek kafa karıştırılıyor.

Roger ayrıca Lee’den “halkın çoğunluğunun” düşündüğü Bitcoin tanımını istedi. Ayrıca “Kripto” kelimesinin bir örneğini ve kripto paranın gelmesinden önce kriptografi olarak nasıl adlandırıldığını anlattı. Charlie’ye göre, zaman birçok şeyi değiştirir ve konsensüsü takip etmek önemliydi. Lee açıklamalarına şunları ekliyor:

Yani, kriptonun eski tanımına sadık kalırsanız, insanları şaşırtabilirsiniz ve bu iyi değil. Bitcoin Cash sonunda Bitcoin haline gelirse, o zaman herkes Bitcoin Cash’i değil Bitcoin’i arayacaktır.

Roger Ver’e göre gerçek Bitcoin’in özellikleri

Roger’e göre gerçek Bitcoin, Bitcoin tanıtım belgesinde sözü edilen temel özelliklere sahip olanıydı. Temel özellikler şunlardır: P2P elektronik nakit sistemi, düşük ücretler, hızlı ödemeler, güvenilir ödemeler, zincir ölçeklemede, geri dönüşümlü ödemeler, dijital imzaların zinciri, etkin kodlar, sha-256. Roger, Bitcoin’in bu kriterlerden sekizini karşılamadığını, Bitcoin Cash’in ise bir kriteri karşılayamadığını belirtiyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin