featured

Litecoin yarılanmasına günler kaldı: LTC fiyatı ne kadar yükselebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital para ekosistemi önümüzdeki haftanın en önemli ağ olaylarından biri olan Litecoin (LTC) yarılanmasını bekliyor. 2023 yılının tamamı, yaklaşan Litecoin yarılanması için hazırlıklara ayrılmıştı. Litecoin protokolü tarafından özel bir hazırlık yapılmamış olsa da duyarlılık, başlatılacak yarılanmanın yakın gelecekte LTC fiyatı üzerinde olumlu bir etki yaratacağına inanan topluluğu önemli ölçüde heyecanlandırdı.

Litecoin halving etkinliğinin durumu

Yaklaşan yarılanma olayı, LTC blok zincirinin 25 Ağustos 2015’te kaydedilen ilkiyle birlikte yaşayacağı üçüncü olaydır. İkinci yarılanma 5 Ağustos 2019’da gerçekleşti ve bir sonraki yarılanmanın önümüzdeki hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Litecoin

Yarılanma olayının anlamı, Litecoin madencilerine ödenen ödüllerin sırasıyla 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye yarı yarıya düşürüleceğidir. LTC yarılanma olayı, diğer ünlü Proof-of-Work (PoW) protokolleri gibi, Litecoin Vakfı’nın herhangi bir müdahalesine gerek kalmadan varsayılan olarak gerçekleşir. Bununla birlikte bir önceki Halving etkinliğinin başarısı, önümüzdeki etkinliğin de başarılı olacağına dair güveni önemli ölçüde artırıyor.

LTC fiyat görünümü

En önemli varsayımlardan biri, yarılanma olayının farklı uzmanlara göre LTC fiyatlarını artıracağıdır. Yükseliş tahminlerine rağmen, bu yazının yazıldığı sırada Litecoin yüzde 0,60’lık marjinal bir düşüşle 91,15 dolara gerilemiş durumda.

Yükseliş tahminlerinin üst ucunda, birçoğu yarılanmanın LTC’nin önceki 52 haftanın en yüksek seviyesi olan 114,50 dolar civarında yeniden test etmesi için gereken desteği sağlayacağı konusunda iyimser. Litecoin’in Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesi (ATH), zincir üzerindeki verilere göre 412,96 dolar olarak belirlenmiştir. Altcoin blok zincirinin savunucularının bu yarılanma olayını takip eden aylarda 412, 96 doları aşılabileceğine inanıyor.

Yarılanma öncesindeki geniş iyimser projeksiyonun ortasında bazı analistler, olayın LTC madeni para için bir satışı tetikleyebileceği tezine dayanarak dikkatli olunması gerektiğini savunuyorlar. Önümüzdeki hafta, LTC fiyatının yarılanma sonrası ne kadar yükselebileceği konusunda büyük önem taşıyacak ve LTC birçok yatırımcının izleme listesinde yer alacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin