litecoin ve bitcoin cash
Litecoin ve Bitcoin Cash arasında çatışma son sürat devam ediyor

Litecoin ve Bitcoin Cash arasında çatışma son sürat devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin işlemleri hala Bitcoin Cash harcamalarının önünde görünüyor. Ve iki projenin husumeti artarak devam ediyor. Litecoin ve Bitcoin Cash’in (BCH) ortak bir özelliği vardır. Litecoin ve Bitcoin Cash projelerinin her ikisi de günlük ödemeler için kullanılan coin olmak istemektedir. Bu nedenle, her iki ağ da hız ve düşük işlem ücretleri için yoğun bir çaba harcarlar.

Aralarındaki fark ise, yaklaşımlarında yatıyor. Bitcoin’den yıllar önce çatallanan Litecoin, protokolünü değiştirdi ve Bitcoin’e rakip olmayarak, bir ek olarak kendini konumlandırdı. Bu durumun aksine ise, Bitcoin Cash, Bitcoin’e aktif olarak saldırmaktadır ve gelecekte Bitcoin‘in yerini almayı umut eder.

Litecoin ve Bitcoin Cash arasındaki son atışma The Flappening sitesinden dolayı oldu

Şimdi ise Litecoin projesi Bitcoin Cash destekçilerinden direkt bir saldırı görülebilmektedir. The Flappening adlı web sitesi her iki ağı da karşılaştırmak ve takip etmek için kurulmuştu. Ancak sitenin bir gün kadar kapalı olduğu görüldü. Ve alan adını satın alma girişimleri ile ilgili görüşmeler yapıldı. Flappening.watch daha sonra tekrar çevrimiçi oldu.

Charlie Lee ise gündemle ilgili şu şekilde açıklama yaptı:

Bcash taraftarının flappening’i satın almaya çalıştığını duydum. Görünüşe göre bu onların insanları karıştırmak için web siteleri ve hesaplar satın almaya ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Ve evet, flappening çöktü. Kimse bunun kolay olacağını söylemedi! Neyse biz sahiplenilmeye odaklanalım.

Geçtiğimiz hafta, BCH iyi bir çıkış yakalayarak, 1500 doların üzerinde bir artış sağladı. Bu durum ise hakimiyet müzakerelerini yeniden başlattı. Ama aynı zamanda Bitcoin topluluğunun düşmanlığını da arttırmış oldu. BCH, son yedi günde ise net yüzde 49 artarak 1.337 dolara ulaştı.

Aynı zamanda, LTC, bazı varlıkların fiyatlarını ikiye katlamayı başardığı bir hafta boyunca pek hareket etmeyerek, yavaş yavaş 145,94 dolara doğru devam etti.

Aslında, şu anda her iki proje de bir ödeme aracı olarak kabul edilmeye başlıyor. Litecoin, Coinbase tarafından desteklenen bir kart ile kullanılabiliyor. Bitcoin Cash ise cüzdansız ödeme için bir SMS sistemi kullanıyor. Ayrıca, BCH varlığı artık eski ve daha önemli ödeme sistemlerinden biri olan BitPay tarafından da destekleniyor.

Bununla birlikte, her iki coinin ardındaki en büyük güç Asya spekülatif ticareti olarak gözüküyor. Bununla birlikte Litecoin, GDAX’e dayanan bir varlık olarak farklı bir risk profiline ve kolayca satmayan bir topluluğa sahiptir. Bunun yanında Bitcoin Cash’in daha yüksek risk taşıdığını söyleyebiliriz. Coin’in geçmişinde gördüğü Kore pazarlarına dayalı daha hareketli yüksek alımlar (Pump) görmesi buna örnek gösterilebilir.

cryptovest

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin