Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler
Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler

Litecoin hash rate dibi gördü: LTC hâlâ güvenli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos ayından bu yana değerinin yüzde 66’sından fazlasını kaybede Litecoin, hash rate’te de 500 TH/s’nin üzerindeki zirvelerden 150 TH/s’ye düşüş yaşadı. Ağın bu sebeple olası güvenlik tehditlerine karşı savunmasız hale geldiğine dair önemli bir açıklama yapıldı.

Ağın büyük ölçüde azalan bilgi işlem gücünün, ağı yüzde 51 saldırısına karşı savunmasız kılmadığı belirtildi.

Litecoin fiyatı ve hash rate dibi gördü

Dünyanın altıncı en büyük kripto para birimi, hem fiyatı hem de hash rate’inde yaşadığı büyük düşüşler sebebiyle zor günler geçiriyor. Litecoin’in büyük kardeşi Bitcoin ile olan sıkı korelasyonu, Bitcoin’in son ayı hareketinde de büyük bir darbe alması anlamına geliyordu.

Litecoin halving de bu gidişata dur diyemedi. Kripto para birimi ağustos ayından bu yana değerinin neredeyse yüzde 66’sını kaybetti. Fiyattaki bu büyük düşüş Litecoin’de çalışan madencilerin sayısını da azalttı. BitInfoCharts’tan alınan verilere göre, Litecoin’in hash rate’i şu anda yaklaşık 157 TH/s’de.

Çoğu kişi Litecoin’in yüzde 51 saldırısına karşı daha savunmasız hale getirdiğine inanıyor ve kötü kişilerin ağı manipüle etmeye çalışmasının sadece bir zaman meselesi olduğunu söylüyor.

Litecoin’e yüzde 51 saldırısı yapmak mantıklı olmayabilir

Bir yüzde 51 saldırısı ancak iş kanıtı protokollerinde, tek bir madenci veya bir madenci grubu (bir kartel) diğer tüm madencilik katılımcılarından daha fazla kazanma gücü oluşturduğunda mümkündür. Bir ağdaki toplam sahip olma gücünün yüzde 50’sinden daha fazlasının kontrolünü ele geçirmeyi başarırlarsa, grup dürüst madencileri “geride bırakabilir” ve Blockchain’de hangi işlemlerin yer aldığını belirlemek için gerekli gücü kazanabilir.

Bununla birlikte Litecoin.com, ağın Scrypt algoritmasının ekonomik anlamda çok küçük değişikliklere sebep olabileceği için Litecoin’de böyle bir saldırı olasılığının düşük olduğunu bildirdi. Yayımlanan duyuruda ağın madencilik gücünün yarısından fazlasını devralmanın son derece yüksek maliyeti sebebiyle Litecoin’in düşen fiyatının karşılanamayacağı açıklandı.

cryptoslate


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin