Litecoin halving sonrası yüzde 60’ın üzerinde kaybetti, LTC piyasaya yön mü veriyor?
Litecoin halving sonrası yüzde 60’ın üzerinde kaybetti, LTC piyasaya yön mü veriyor?

Litecoin halving sonrası yüzde 60’ın üzerinde kaybetti, LTC piyasaya yön mü veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Temmuz ayındaki yükseliş trendinden bu yana kripto para endüstrisindeki uzun süreli satışlar, Litecoin (LTC) 36,76 dolardan destek görmesi durumunda yakında sona erebilir. Altıncı büyük kripto para, Temmuz ayında piyasada yükselişe neden oldu ve Litecoin’in Ağustos ayı halving etkinliğini takiben Bitcoin fiyatı da arttı. Şimdi, 36,75 dolardaki ana destek seviyesinin savunulması, önümüzdeki günlerde LTC/USD paritesinin iyi bir sıçrama yaparak yükseliş yönlü bir geri dönüşü tetikleyebilir. Ancak, teknik göstergeler, LTC boğalarının 30 dolar seviyesine doğru düşmek üzere hazırlandığını gösteriyor.

Litecoin halving’den beri yüzde 60’ın üzerinde düştü

Bildirildiği gibi, Litecoin, Ağustos ayında halving sürecini başarıyla tamamladı ve blok ödülleri, bir sonraki 840.000 LTC bloğunun çıkarılmasına kadar 25 LTC’den 12,5 LTC’ye düşürüldü. LTC fiyatında keskin bir yükselişe neden olan halvinge rağmen -yılın başında 30 ABD dolarından ayın ardından halving sonrası 140 doların görülmesi-  piyasa düşüş trendine girmesi, LTC’nin tüm ödül yarılanması kazanımları silerek yeniden 30 dolar seviyesini gündeme getirdi.

Dahası, madenciler, Litecoin’in ödül yarılanması sonrası 13 Aralık 2019’da hashing oranı, yılın en düşük seviyesine düştüğü için Litecoin’e daha az ilgi duymaya başladılar. Temmuz başında tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan hash rate, şu an 135 terahash değeriyle yüzde 74 oranında düşüş kaydetti. Coin, 30 dolar seviyesinden toparlanma görebilecek mi?

LTC/USD, ana destek seviyesi 30 doları test aşamasında

Litecoin fiyatı, Mayıs’taki ödül yarılanmasının ardından % 100’ün üzerinde değer kazandıktan sonra yüzde 60 değer kaybıyla 37 dolara kadar düştü. Bu, 36.75 dolar olan destek seviyesinden hafif bir toparlanma, yükseliş eğilimini canlandırmak için kritik olan alıcıların güçlü bir itiş yapmasını tetikleyebilir.

Bununla birlikte, günlük mum grafiğine baktığımızda, Ekim ayındaki küçük boğa hareketinden bu yana fiyatlar düşmekte ve bu durum önümüzdeki günlerde LTC/USD üzerinde olası bir ayı eğilimine işaret etmektedir. MACD hattı, 30 dolara doğru aşağı yönlü hareket eden LTC fiyatı için “death cross”u gösteriyor.LTCUSD

Piyasa için aşağı yönlü bir durum

Litecoin, özellikle bir boğa piyasasına girerken, BTC’nin fiyat hareketleri için de her zaman iyi bir öncü olmuştur. Eğer boğalar LTC/USD fiyatını düşüş kanalının üstüne çıkarabilirse, o zaman olası bir boğa piyasası gelecek yılın başlarında 61 dolar direnç seviyesini kırma hedefine sahip olabilir.

Bununla birlikte, pazar destek seviyesinde mücadele ederken, aşağı yönlü bir kırılım, Litecoin piyasasında bir bocalamaya neden olacaktır.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin