Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler
Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler

Litecoin halving arifesinde… Altcoin’de tarih tekerrür edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin (LTC) kodunun içine yerleştirilmiş bir kural, toplam değer açısından dünyanın en büyük dördüncü Blockchain’inde işlem yapan madencilerin ödüllerini düşürmek (halvening) üzere ayarlandı.

Yaklaşık beş gün içinde, Litecoin, satın alma gücünü korumayı amaçlayan bir süreç olan planlı bir ödül yarılanmaya tabi tutulacak. Madencilik ödülü şu anda blok başına 25 LTC’den (yaklaşık 2.500 dolar) 5 Ağustos’ta blok başına 12,5 LTC’ye düşecek.

Bu geçişle protokol, 5 Ağustos’tan sonra pazara çok daha az Litecoin ekleyecek

Ödül yarılanması, faiz oranlarındaki artışlara ve yüksek enflasyonla mücadelede merkez bankalarının dünya genelinde başlattığı diğer önlemlere benzer olduğu için, yatırımcılar etkinliğin yaklaşmasıyla Litecoin talebinde bir artış oluşturabilirler.

Bununla birlikte, kripto para, gelecek birkaç gün içinde bir miktar talep görebilecek olsa da büyük kazanımlar beklenmiyor. Zira son 6 ayın fiyat hareketlerine bakıldığında yaklaşmakta olan bu arz yönlü daralmanın deneyimli traderler tarafından fiyatlandığı görülüyor.

Litecoin (LTC) ilk çeyrekte değerini ikiye katladı

1 Ocak’ta 30 dolardan işlem gören Litecoin, ilk çeyreği yüzde 100’lük bir kazançla 61 dolardan kapattı. Bu Litecoin’in tarihindeki en iyi ilk çeyrek performansıydı. Daha da önemlisi, kripto para, Bitcoin‘deki yatay harekete rağmen, bu yılın ilk üç ayında sağlam bir kazanç elde etti.

Temel olarak, LTC, Bitcoin 2 Nisan’da 4.236 dolar olan ana direncin üzerinde büyük bir hamle ile sert bir yükseliş eğilimine girmeden önce bir boğa piyasasına girdi.

Litecoin’in fiyat dışı ölçümleri de Aralık ayının ortasından bu yana keskin bir şekilde arttı. Hatta son birkaç ayda ise içinde birkaç kez yeni rekorlar kırdı. Örneğin, madenciliğe tahsis edilmiş hash rate veya bilgi işlem gücü, 14 Temmuz’da 523,81 TH/s’ye yükseldi, bitinfocharts.com’a göre Aralık 2018’de görülen 146,21 TH/s’ olan dip seviyesinden yüzde 258 oranında artış gösterdi.

Tarih tekerrür ediyor

Yılın ilk çeyreğinde yüzde 100 artış performansı gösteren Litecoin, pazarın genişlemesi ile de Haziran ayında 145 doların üzerini gördü. Ancak LTC’nin 80 dolara kadar indiği son düşüş, 25 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen bir önceki ödül yarılanması sonrasındaki aylarda görülen fiyat hareketini hatırlatıyor.

O zamanlar, LTC fiyatı Ocak ayında 1,12 dolara düşmüştü ve Temmuz ayında 8,72 dolara yükseldikten sonra 25 Ağustos’ta 2,55 dolara kadar düşmüştü.

Daha da önemlisi, halvening’i takiben, Nisan 2017’de güçlü bir talep görmeden önce fiyatların geniş bir zaman aralığında 2,5 ila 5,5 dolar gibi dar bir bantta seyrettiği görüldü.

Tarih tekerrür ederse; BTC, 20.000 dolara doğru rekor bir hamle yapmadıkça, LTC gelecek haftaki ödül yarılanmasını takiben yatay hareket edebilir.

Madenci katılımı ödül yarılanması sonrası düşebilir

Madencilik karlılığı, madencilik zorluğunun yanı sıra Blockchain’e ek olarak yüzde 50 oranında düşecek. Madencilik zorluğu, blok zincirin korunmasının ve eklenmesinin ne kadar zor olduğunun bir ölçüsü olarak bilinir. Bu nedenle, bazı madenciler hashrate’de düşüşe yol açarak diğer blokzincirlere geçebilirler.

Bununla birlikte, hesaplama gücü önümüzdeki aylarda daha yüksek seviyelere ulaşabilir. Çünkü enflasyon oranının yıllık yüzde 8,4’den yüzde 4’e düşmesi LTC’nin fiyatını etkileyecektir. Bu madencilik karlılığındaki kaymayı telafi edebilecek bir gelişme olacaktır.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin