featured
Litecoin fiyat artışı

Litecoin fiyat artışı %82 ile 300 dolar’a ulaştı, IOTA’nın üzerine çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash’in ardındaki dünyadaki dördüncü en büyük kripto para birimi olan Litecoin fiyatı, 300 dolara ulaştı ve 15.9 milyar dolarlık bir pazar payı ile IOTA’yı geride bıraktı. Yalnızca 24 saat önce rekor seviyesine ulaşan Litecoin fiyat artışı devam etti.

Litecoin fiyat artışı
Litecoin fiyat artışı

Önemli bir bitcoin analisti ve Blocktower Capital’in kurucularından Ari Paul, Litecoin’in pazar payı değerinin 15 ay önce tüm kripto para piyasası değerini aştığına dikkat çekti.

Paul “Sadece 15 ay önce, Litecoin tüm kripto para piyasasından daha değerli” dedi.

10 Milyar dolarlık piyasa değeri

Litecoin kurucusu ve eski Coinbase yönetici Charlie Lee, daha önce Litecoin’in piyasa değerinin 10 milyar doları aştığını ve bugüne kadar yüzde 4.000’lik bir artış kaydettiğini açıkladı.

O zamandan beri Litecoin’in piyasa değerlemesi 10 milyar doları aştığından beri 24 saatten az bir sürede 15 milyar dolara ulaştı ve 230 dolara yükseldi.

Bir tek büyük olay 24 saatlik bir sürede Litecoin fiyatını neredeyse yüzde 80 arttırmayı tetiklemese de, bir çok analist Litecoin fiyatındaki son yükselişin, kripto paralara olan talebin  genel bir artışından kaynaklandığına inanıyor.

Litecoin’in düşük ücretleri ve daha hızlı doğrulama süreleri nedeniyle bitcoine daha ucuz ve para açısından daha fazla alternatif olduğu göz önüne alındığında, son üç ayda bitcoinin güçlü performansının kısa vadeli ve orta vadeli fiyat eğilimini etkilemesi muhtemeldir.

Yine de, bugünün yoğun randevusuna rağmen, yatırımcıların Litecoin’e ve piyasadaki diğer kripto paralara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı; çünkü herhangi bir para birimi büyük bir değer düzeltme yaşayabiliyordu.

Litecoin Ticareti Güney Kore’de Merkezi Olmadı

Tüm değişkenleri ve son olayları göz önünde bulundurarak, Bitcoin Cash’in Kasım ayında olduğu gibi, Litecoin’in ticaretinin Litecoin’de yoğun bir şekilde merkezileştirilmediğinden iyimser. Coinbase’in amiral gemisi ticaret platformu olan GDAX, son 24 saat içinde Litecoin ticaretinde 1 milyar dolardan fazla işlem gerçekleştirdi. Yani, günlük işlem hacminin neredeyse yarısı GDAX’ın 2.25 milyar doları Litecoin’e tahsis edilmiştir.

Sektörde büyük kripto alım satımı yapan sıfır ücret sisteminden dolayı, Güney Koreli kripto para alışverişi piyasasında olumsuz bir üne kavuştu çünkü sıfır ücret ticareti, borsaları bot sistemleriyle ticaretine karşı savunmasız bırakıyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin