Lightning Network ile hızlı ödeme
Lightning Network ile hızlı ödeme

Lightning Network ile kitlesel benimsenmeyi sağlayacak proje: e-bike

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lightning Network üzerinden Bitcoin ile ödeme kabul eden e-bikes kiralamanın mümkün olduğu yeni bir proje var. Alman programcı Matthias Steinig tarafından geliştirilen proje, tamamen işlevsel ve Twiter’de kısa bir videoda gösterilen bir prototipi var.

Lightning Network ile hızlı ödeme

Bisikletin, Lightning Network kullanılarak yapılan ödemeye bağlı olarak elektrik akışını kontrol eden bir mekanizması var. Ödeme, cep telefonuyla bir QR kodu taranarak birkaç adımda yapılabiliyor. Bitcoin veya kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi olmayan kullanıcılar, kolaylıkla ödeme yapabilirler.

e-bikes uygulaması, kullanıcıların Lightning Network (LN) aracılığıyla mikro transferleri kullanarak elektrik ikmali için ödeme yapabilmelerini sağlar. LN, Bitcoin için geliştirilmekte olan ve büyük sorunlar olmadan ölçeklenmesine izin veren nihai ölçeklendirme çözümü. Milyonlarca işlemi neredeyse hiç maliyet olmadan işlemek mümkün olabilir.

Lightning Network kullanmak, mikro işlemlerini birkaç saat veya birkaç dakika beklemeden ve daha fazla ücret ödemeden işlemlerinizi yerine getirir. Aynı zamanda, bir ödemeyi başlatan ve bisikletin tüm potansiyeline erişim alan bir kişi için çok az bir bekleme süresi var. Projenin resmi GitHub sayfasında şu açıklamalar bulunuyor:

LN bisikleti, elektrikli desteği belli bir süre için rezerve edilebilen bir e-bisiklet (pedelec). Bu özelliği etkinleştirmek için bir ödeme sistemi olarak LNkullanır. Ekranda ne kadar sürmek istediğinizi seçersiniz, yıldırım mobil APP ile tarama yaptığınız ve ödeme yaptığınız bir QR kodunu alırsınız ve seçilen süre için güç açılır.

Lightning Network genişlemesi

e-bike ticari amaçla henüz kullanılmayacak

Proje, başkalarının öğrenmesi ve çoğaltması için açık kaynak haline getirildi. Ancak, bunu ticari kullanım için yapılıp yapılmayacağı hakkında bilgi verilmedi. Steinig, projenin arkasındaki ana niyetin, Lightning Network’ü kullanarak kitlesel kabulü artırmaya yardımcı olabilecek bir sistem oluşturmak olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Steinig, test edilebildiğini ve ağın kararlılığını kanıtlayabildiğini belirtiyor. Lightning Network, 2017 yılında bir test aşamasına girdi. Yazım sırasında, ağ 1,6 milyon dolardan fazla olan 456 BTC’lik bir kapasiteye sahip. Aynı zamanda, 4.379 node ve 13.215 kanalı var.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin