Lider müzayede evi Christie's sanat eseri satışlarının kaydını Blockchain’de tutacak
Lider müzayede evi Christie's sanat eseri satışlarının kaydını Blockchain’de tutacak

Önde gelen müzayede evi Christie’s, sanat eseri satışlarının kaydını Blockchain’de tutacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Londra merkezli Christie’s, dünyanın en eski ve en ünlü sanat müzayedesi evlerinden biri. Firma, satış ve menşei verilerini güvenli bir şekilde saklamak için Blockchain teknolojisine yöneliyor.

Tarihi 1766 yılına dayanan firma perşembe günü yaptığı açıklamada şifrelenmiş açık arttırma işlem kayıtlarının pilotlaştırılması için Blockchain destekli dijital sanat kayıtçısı Artory ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Christie’s pilot programı başlatıyor

Pilot program, Christie’s’in önümüzdeki sonbahar satış eserlerini kapsıyor. Toplamda 300 milyon dolar getireceği tahmin edilen 20. yüzyıl modernist Amerikan sanatının özel bir koleksiyonu olan Barney A. Ebsworth Collection kayıt altına alacak.

Artory’nin Blockchain platformu, öğenin başlığı, açıklaması, nihai fiyatı ve tarihi de dahil olmak üzere her satıştan veri depolayacak. Startup ayrıca işlemin dijital sertifikasını sağlayacak.

Christie daha sonra satın alan resimlerle ilgili şifrelenmiş bilgilere erişmek için her alıcıya bir kayıt kartı verecek.

Christie’nin baş bilişim sorumlusu Richard Entrup şunları söyledi:

Artory ile pilot işbirliğimiz, dünyanın önde gelen açık artırma evleri arasında ilk sırada yer alıyor. Blockchain teknolojisiyle güvenli dijital kayıt sisteminin faydalarını keşfetmek için sektörümüze artan ilgiyi yansıtıyor.

Artory bir blog yazısında yaptığı açıklamada, Blockchain kaydının bir sanat eserinin, işlemlerin güvenli bir dijital kaydını sunduğunu söyledi.

Christie, yıllık olarak 350 açık arttırma açtı ve rapora göre 2018’in ilk yarısında 4 milyar dolarlık satış yaptı.

Blockchain teknolojisi, sanat endüstrisinde hız kazanıyor. Geçen ay, Andy Warhol’un 14 Small Electric Chairs (1980) tablosu, bir Ethereum akıllı sözleşmesi kullanılarak bir Blockchain’de tokenize edildi ve satıldı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin