Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı
Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı

Libra’nın resmi cüzdanı yeniden markalandı: İsmi artık Calibra değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook destekli Libra projesi merakla bekleniyor. Son olarak projenin resmi cüzdanı olarak tanıtılan Calibra için yeniden markalanma yoluna gidildi öğrenildi. Yeni cüzdanın ismi “Novi”.

Libra’nın oluşturucuları arasında yer alan David Marcus tarafından bugün yayımlanan bir tweet’e göre “Novi” ismini alan yeni cüzdan, Calibra’nın yerini alacak.

Novi ismi nereden geliyor?

Novi ismi Latince “yeni” (“novus”) ve “yol” (“via”) kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Novi markası aynı zamanda Libra logosunu da içeriyor.

Novi, bağımsız bir uygulama olarak mevcut olacak ve ayrıca Facebook’un Messenger ve WhatsApp hizmetlerine entegre edilecek. Kullanıcılar, Novi’yi kullanmadan önce kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalacak. 

Cüzdanının yeniden markalanması, Libra’nın işleyiş biçiminde gerçekleşeceği açıklanan önemli bir değişimin ardından geliyor. Küresel düzenleyicilerden gelen tepkiden sonra Libra Derneği, geçtiğimiz ay, Libra’yı fiat para birimleri aracılığıyla desteklemek yerine fiat destekli sabit paralar oluşturulacağını duyurmuştu.

decrypt

Bitcoin balinalarının sayısında kritik artış! Fiyatı yükseltebilir mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin