Libra ekibine kritik transfer: Genel danışmanlığa 20 yıllık deneyimli isim atandı
Libra ekibine kritik transfer: Genel danışmanlığa 20 yıllık deneyimli isim atandı

Libra’da yaprak dökümü: EBay, Mastercard, Visa ve Stripe birlikten çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un Libra projesinde daha da kötüye gitmeye başladı. PayPal, birkaç gün önce, önümüzdeki yıl çıkması beklenen kripto para projesini yöneten Cenevre merkezli Libra Derneği’nden ayrılmayı seçti. Şimdi birlik, Mastercard, eBay, Stripe ve Visa’nın da ayrılmaya karar vermesiyle birlikte birkaç darbe daha aldı.

Libra Birliği çözülüyor

Tıpkı PayPal gibi, dört şirket de Libra’ya yenilikçi bir dijital ödeme platformu olarak hala güven duyduklarını söyledi. Ancak şu an için çabalarını diğer projeler üzerinde yoğunlaştırmaya karar verdiler. Bu dört şirketin hamlesi, Senatör Sherrod Brown (D-California) ve Senatör Brian Schatz’ın (D-Hawaii) Mastercard, Visa ve Stripe’e bir mektup göndermesinden sonra geldi. Gönderilen mektupta Libra’nın küresel finansal sistem için bir risk oluşturmasının yanı sıra şirketlerin genel ticari çıkarlarına da zarar verebileceği yazıyordu.

Visa, Mastercard, Stripe ve eBay’in projeden çekilmesi, Libra Birliği için kötü bir zamanda geldi. Birlik 14 Ekim Pazartesi günü, üyelerin anlaşma sözleşmesini imzalamaları için toplanıyor. Birlik sözcüsü, toplantının planlandığı gibi devam edeceğini ve resmi ortakların tam listesinin açıklanacağını söyledi.

Facebook çıkışlara rağmen Libra projesinde kararlı duruşunu bozmuyor

Büyük ödeme sağlayıcılarının birliği terk etmiş olmalarına rağmen, Libra’nın piyasaya sürülmesi yönünde baskı devam ediyor. Libra Birliği’nin sözcüsü, derneğin “milyarlarca insan için finansal engelleri kıran“ küresel bir ödeme sisteminin güvenli, şeffaf ve tüketici dostu bir uygulamasını sunmaya çalışırken güçlü bir birlik kurmaya  odaklandıklarını söyledi.

Libra projesinden sorumlu Facebook yöneticisi David Marcus, Twitter’da birçok şirketin caymasının projeyi engellemeyeceğini söyledi:

Libra’nın kaderi, bu çıkışlara bağlı değil. Bu büyüklüğün değiştirilmesi zor. Bu kadar baskı varsa bir şeyleri değiştirmeye başladığınızı anlamalısınız

PayPal, Mastercard, Stripe ve Visa’nın ayrılmasının, Libra’nın sektörleri üzerinde hâkimiyeti ele geçirebileceği endişelerinden kaynaklandığına dair spekülasyonlar var. Ancak, şirketler gelecekte Libra Birliği ile çalışmak için açık kapı bıraktılar.

Bu şirket çıkışları, Mark Zuckerberg’in 23 Ekim’deki ABD Mali Hizmetler Komitesi’nden yapacağı konuşma öncesinde elini güçlendirebilir.

bitcoinerx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin