Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”
Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”

Libra 2021’de piyasaya çıkıyor ancak önemli değişiklikler var… İşte Libra’nın yeni adı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberFacebook’un dijital para birimi Libra projesi 2021’de başlayacak. Ancak bu proje, 27 üyeli topluluğun hayata geçirmeyi planladığı projenin farklı bir versiyonu olacak.

2021’in başlarında, Libra’nın ABD doları ile 1’e 1 desteklenen bir stabil coin olarak başlatmasını bekleyebilirsiniz. Kesin lansman tarihi şu anda bilinmiyor çünkü Cenevre merkezli Libra topluluğu, İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu’ndan hala onay bekliyor.

Bununla birlikte, girişimin gerçekten başlatmayı umduğu şey, bir itibari para sepetine sabitlenmiş bir stabilcoin idi. Bununla birlikte, girişim, Libra’nın öngördüğü ürünün sepetteki temel fiat para birimlerinin finansal istikrarı için önemli bir tehdit oluşturabileceğinden endişelenen dünya çapındaki düzenleyicilerden tepki almıştı.

Libra’nın önündeki engeller henüz kalkmış değil

Proje, stabil coinlerini başlatmak için büyük olasılıkla izin alacak olsa da, proje için sorunlar devam ediyor.

Novi ekibinden bir kişi – kullanıcıların Libra tarafından verilen varlıkları elinde tutmasına izin verecek dijital para cüzdanı – Novi cüzdanının “ürün açısından hazır” olduğunu ancak idari engellerle karşı karşıya olduğunu söyledi. Başlangıçta Libra stabil coin, ABD ve birkaç Latin Amerika ülkesi gibi yalnızca “yarım düzine yüksek hacimli havale koridorlarında” mevcut olacak.

Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde Novi’nin faaliyet göstermeyi planladığı her eyaletten bir lisansa ihtiyacı var. Novi Ekibi üyesine göre Novi, New York dahil olmak üzere 10 eyalette faaliyet izni vermek için hâlâ bekliyor.

Başka bir Stabil coin mi?

Amerikan doları destekli USDC, DAI ve USDT (Tether) gibi stabil coinler düşünüldüğünde – Libra, bu alanda daha tecrübeli birkaç şirket ile rekabet etmek zorunda kalacak.

Libra’nın ilk ürün lansmanı stabil coin olacak olsa da, Libra girişimindeki ekip, başlangıçta tasarladıkları ürünü gelecekte piyasaya sürebileceklerini umudunu hala taşıyor.

İşte Libra’nın yeni ismi

Libra kuruluşu adını “Diem Association” olarak değiştirdi ve Libra dijital para birimi de bundan sonra “Diem” olarak adlandırılacak.

coingeek


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin