Liberland, kripto para sektörüne öncülük etmeyi planlıyor
Liberland, kripto para sektörüne öncülük etmeyi planlıyor

Liberland, kripto para sektörüne öncülük etmeyi planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

“Micronation” olarak bilinen Liberland, kripto para birimini kendi resmi para birimi olarak kullanmayı düşünüyor.

Mikronation henüz herhangi bir BM ülkesi tarafından tanınmamış olsa da benzer şekilde tanınmamış bir ülkecik olan Somaliland ile büyük benzerlikler taşıyor.

Liberland’e bugüne kadar yarım milyondan fazla insan vatandaşlık başvurusunda bulundu.

Liberland, kripto para ile ülkeyi ayakta tutmayı planlıyor

Liberland, geleneksel olarak Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash gibi kripto para birimleri cinsinden pek çok bağış aldı. Cumhurbaşkanı Vit Jedlicka, Sputnik ile yaptığı bir röportajda kripto para birimlerinin büyük bir savunucusu olduğunu belirtti.

Jedlicka şöyle söyledi:

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin 10 veya 15 yıl içinde tüm bankacılık sektörünün yerini alacağını söyleyen tek kişi ben değilim. Bu durum, gereksiz pek çok şeyin temelde yeni bir teknoloji ile değiştirileceğini ve insanların bir banka kullanmadan işlem yapabilmelerini tamamen mümkün kılıyor.

Zorunlu bir vergi yerine vatandaşlar “ülke hisselerini” yerel kripto para birimi “Merit” ile elde edecekler. Bir vatandaşın sahip olduğu Merit miktarı, oy haklarıyla ilişkili olacak. Merkezi olmayan özerk bir örgüt olan DAO, yıl boyunca dağıtılan Merit miktarını kontrol edecek.

Jedlicka bu katılımcı sisteme inandığını belirtiyor ve ekliyor:

Kripto para birimleri ülkenin ayakta kalmasını mümkün kılıyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin