featured

Lee Kun Hee hesaplara para aktardığı için cezalandırılması bekleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lee Kun Hee’nin vergilerden kaçınma amacıyla 200’den fazla bankacılık hesabına milyarlarca doları aktarması sebebiyle para cezası verilmesi bekleniyor.

Bitcoin’in Avantajı

Güney Kore’nin önde gelen bir haber yayıncısı olan JTBC, Lee’nin 2011 yılına kadar sahip olduğu yüzlerce açık banka hesaplarından paraların sık sık çekildiğini ve bu işlemler için samsung kurucusu Lee’nin Güney Koreli hükümete ve Ulusal Vergi Dairesine de bildirmediği açıklandı.

Bu yılın başında milyarder Prens Alwaleed bin Talal da Suudi hükümeti tarafından yolsuzluk, kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok suçlamayla itham edildi. Prens Talal ev hapsinde tutuldu ve özgürlüğü için 7 milyar dolar ödenmesi istendi.

RT’de saygın finansal analist olan Max Keizer, Prens Talal’ı daha önce Bitcoin hakkında kınanması yüzünden eleştirdi. Geçmişte Talal, Bitcoin’i “Enron yapımında” olarak adlandırarak kabarcık olarak nitelendirdi.

Talal;

“Bitcoin’in iyi olmadığını söyledi. Çünkü hiçbir merkezi hükümet ve merkez bankası yok.” diye konuştu.

Hedge fonu Blocktower Baş Yatırım Görevlisi ve Kurucusu Ari Paul’un açıkladığına göre;

”Bitcoin açık bankacılık işlemlerini JPMorgan gibi sektöre hâkim olan finansal kuruluşlardan daha iyi yapabilir. Paul, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon gibi banka yöneticilerinin, 40 doların üzerindeki açık bankacılık sektörüne girme ihtimalinden dolayı Bitcoin’i bir tehdit olarak gördüklerini belirtti.”

Merkezi olmayan bir para birimi ve değer depolaması olarak, Bitcoin aracılara, hizmet sağlayıcılarına bağımlılıkları nedeniyle açık bankacılık sistemlerinin rekabet edemeyeceği düzeyde bir finansal özgürlük, bağımsızlık, değiştirilebilirlik, gizlilik ve taşınabilirlik sunmaktadır.

Böylelikle, geleneksel finans piyasasındaki yatırımcılardan Bitcoin’e olan talep, özellikle kurumsal ve perakende yatırımcılardan artmaktadır.

Çok trilyon dolarlık piyasa sermayesinin anahtarı

Birçok analist, Bitcoin fiyatının 50.000 doları geçebileceğini ve Bitcoin’in halen dünyanın önde gelen değer deposu olarak kalmaya devam eden 8 $ altın pazarına girmesi durumunda potansiyel olarak 100.000 $’a ulaşacağını belirtti.

Bununla birlikte, küresel açık bankacılık pazarı, piyasa değerlemesi açısından, altın pazarındakinden beş kattan fazla ve bu nedenle Paul gibi uzmanlar, açık bankacılık pazarını Bitcoin’in ana rekabeti olarak görüyorlar.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin