Kripto para hackerları
Kripto para hackerları eskisi gibi rahat değil!

Kuzey Koreli hackerlar Güney Kore borsalarına gelişmiş bir malware ile saldırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus internet güvenlik firması Kaspersky Lab tarafından yapılan açıklamaya göre kötü amaçlı bir yazılım geliştiren Kuzey Koreli hackerlar, hem Windows hem de MacOS üzerinden borsalara sızmayı başardı.

Saldırının hacker grubu Lazarus tarafından yapıldığı anlaşıldı

Kaspersky’nin raporunda, şirket çalışanın AppleJeus adlı bir uygulamayı indirdikten sonra kötü amaçlı yazılımın bulaşmasını sağladığı belirtiliyor. Kaspersky, uygulamanın, Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus Group tarafından, sahte güvenlik sertifikalarıyla ve sahte bir geliştiriciden geldiğini düşünüyor.

Kaspersky’nin raporunda, yazılımın kusursuz çalıştığından emin olmak isteyen hackerların büyük bir çaba gösterdiği ve yazılımı MacOS da dahil olmak üzere pek çok platform için uygun hale getirildiği bilgisi yer aldı.

Web sitesine göre Linux için bir sürüm yakında geliyor. Bu, muhtemelen APT grubunun MacOS için kötü amaçlı yazılım geliştirmeye kalkıştığı ilk olay.

Kuzey koreli hackerlar, Güney Kore borsalarını hedefliyor

Güney Koreli borsaların, uzun zamandır Lazarus’un hedefi olduğu biliniyor. Bithumb, YouBit ve Coinlink gibi platformlara yönelik saldırılara ilişkin pek çok şikayet olduğu biliniyor.

Kaspersky’nin GReAT APAC ekibinin başı olan Vitaly Kamluk şunları ekledi:

Windows kullanıcılarına ek olarak MacOS kullanıcılarına kötü amaçlı yazılım geliştirmeleri ve büyük ihtimalle bu zararlı yazılımları güvenlik çözümleriyle algılayabilmeleri için tamamen sahte bir yazılım şirketi ve yazılım ürünü yaratmış olmaları, potansiyel olarak büyük kârlar elde etmeleri anlamına geliyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Ripple fiyatı bu seviyeleri hak etmiyor: Düşüşün olası nedenleri, yükseliş beklentisi ve son gelişmeler

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin