kuzey kore
Kuzey Kore kripto borsalarını hacklediklerine yönelik suçlamaları reddediyor

Kuzey Kore kripto borsalarını hacklediklerine yönelik suçlamaları reddediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kuzey Kore, banka ve kripto para borsalarını hackleyerek 2 milyar dolar çaldıkları ile ilgili suçlamaları reddediyor.

Kuzey Kore bu söylentilerin ABD’den yayıldığını söylüyor

1 Eylül’de, ülkenin resmi devlet medyası Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA), Kuzey Koreli ajanların büyük çapta hırsızlık yaptığı iddialarını reddetti.

Daha önce bildirildiği üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kuzey Kore yaptırımlar komitesi “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti siber saldırganların WMD (kitle imha silahları) programları için toplamda iki milyar ABD dolarına yakın olduğu tahmin edilen bir meblağ topladıklarını” söylemişti.

Buna cevaben KCNA, DPRK’nın Kara Para Aklama ve Terörle Mücadelenin Finanse Edilmesi Ulusal Koordinasyon Komitesi’nden yapılan açıklamada, ABD ve diğer düşman güçlerin bu tarz söylentiler yaydığını iddia etti:

Düşman kuvvetler tarafından yayılan bu tarz söylemler, Cumhuriyetimizin imajını zedelemeyi ve DPRK’ya yönelik yaptırımlar ve baskı kampanyalarını haklı çıkarmayı amaçlayan kötü bir oyundan başka bir şey değil.

Açıklamada, BM’nin “Hitler’in faşist propagandacılarının yaptıkları eski numaralarla aynı olan hileleri yeniden harekete geçirdiğini” de eklediler.

Saldırılar en çok Güney Kore’yi etkiledi

Birleşmiş Milletler, yaptığı araştırmalar sonucu 35 kadar saldırının Kore’nin kuzey kesiminden geldiğini iddia etmişti. Yaptıkları araştırmalarda ise 17 ülkeye yapılan bu saldırıların 10’u doğrudan Güney Kore’yi hedef alırken 3 saldırının hedefi ise Hindistan oldu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin