takip edilemeyen kripto para
Takip edilemeyen kripto para

Kuzey Kore kendi Bitcoin’ini geliştiriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kuzey Kore’nin kendi kripto para birimini başlatmanın ilk aşamalarında olduğu bildiriliyor.

Kuzey Kore kendi kripto para birimini geliştiriyor

ABD’nin önderliğindeki ekonomik yaptırımları atlamak için ülkede dijital para birimi geliştiriliyor. Kripto para planlarının, VICE News’in bir temsilcisi tarafından paylaşıldığı bildiriliyor. İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Royal United Services Institute’un araştırmacısı Kayla Izenman, konuya yönelik şunları söyledi:

Kuzey Kore, madencilik, borsa korsanlığı ve kriptolama konusunda uzmanlık gösteren kripto para birimlerine büyük ilgi gösterdi. Neredeyse her türlü kripto parayı geliştirmek ve kullanmak için teknik uzmanlığa sahip oldukları konusunda hiçbir şüphe yok.

Cao de Benos: “Kripto para “Bitcoin veya diğer kripto para birimleri gibi” olacak!”

Ülkenin ilk Blockchain konferansı Nisan 2019’da yapıldı. Kuzey Kore Kültürel İlişkiler Komitesi’nin özel bir temsilcisi olan Alejandro Cao de Benos’a göre, geliştirilmekte olan dijital para birimi “Bitcoin veya diğer kripto para birimleri gibi” olacak. Cao de Benos, konuya yönelik şunları söyledi:

Ulusal kripto para birimimiz” in oluşturulmasında hala çok erken safhalardayız. Şimdi ona değer verecek malları inceleme aşamasındayız.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları daha önce uluslararası yaptırımları aşmak için başka ülkelerden kripto para birimleri çalmak ve madencilik yapmakla suçlanıyorlardı.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin