Kuzey Dakota menkul kıymetler düzenleyicisi 3 ICO’ya karşı duruyor
Kuzey Dakota menkul kıymetler düzenleyicisi 3 ICO’ya karşı duruyor

Kuzey Dakota menkul kıymetler düzenleyicisi 3 ICO’ya karşı duruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kuzey Dakota’nın menkul kıymetler koruyucusu eyalette yasadışı yollarla çalıştığını iddia ettiği ICO projelerine karşı harekete geçiyor.

Perşembe günü, Kuzey Dakota Menkul Kıymetler Dairesi Başkanlığı görevlisi Karen Tyler, ICO’lar şeklinde yapılanan kayıt dışı ve potansiyel olarak hileli menkul kıymetler için üç şirkete karşı durma kararı verdi.

Kuzey Dakota 3 ICO’ya karşı duruyor

Düzenleyici, bir haber bülteninde Crystal Token, Life Cross Coin ve Advertiza Holdings şirketleri hakkında açıklamalarda bulundu. Düzenleyici, şirketlerin web sitelerine aşırı yüksek getiriler, yetersiz açıklamalar ve gerçeklerin yanlış beyanı iddialarıyla hileli ifadeler koyduğunu iddia etti.

Ajans, firmalardan hiçbirinin devlette menkul kıymetler sunmak için kayıtlı olmadığını söyledi. Ayrıca, Advertiza’nın SEC ile ilgili yanlış iddiada bulunduğu iddia edildi. Life Cross Coin’in internet sitesi; fidye, truva atları ve kimlik sahtekârlığıyla bağlantılı bir Berlin IP adresinden yönetiliyor.

Tyler, şunları söyledi:

Kripto para ekosisteminin mali suçlular tarafından devam eden kullanımı, Main Street yatırımcıları için önemli bir tehdit oluşturuyor.

Formüle dayalı olarak, mali suçlular Blockchain, kripto varlıkları ve ICO’lar hakkında aldatıcı ve heyecanlı bir şekilde para alıyorlar. Yatırımcılar, ilgili bir yatırım göz önünde bulundurulduğunda son derece ihtiyatlı olmalı.

Bu, düzenleyici kuruluşun eyalette ICO’ları teşvik eden şirketlere karşı ilk defa harekete geçmesi değil. Kurum, geçen ay BitConnect, Magma Foundation ve Pension Rewards Platform’a karşı emir verdi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) sadece bir ICO projesi ve operatörün ajanstan onay aldığını iddia ettiği için dava açtığını ilan etmesiyle ABD’deki federal düzeyde de eylemler giderek artıyor.

SEC ayrıca bir ABD mahkemesinden çarşamba günü 100 milyon dolarlık bir ICO hakkındaki iddiaları içerdiği iddia edilen pump ve dump taktikleriyle ilgili soruşturmanın bir parçası olarak bir mahkeme celbi yürütmesini istedi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin