BBVA kurumsal bankacılığa Blockchain ile çözümler getiriyor
BBVA kurumsal bankacılığa Blockchain ile çözümler getiriyor

Kurumsal bankacılığa Blockchain temelli çözümler geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanyol bankacılık grubu BBVA ve İspanyol enerji şirketi Repsol, kurumsal bankacılığa Blockchain temelli çözümler geliştirmek için bir anlaşma imzaladı.

“Blockchain burada kalmak isteyen yıkıcı bir teknoloji.”

BBVA ve Repsol tarafından üretilen ürün, Hyperledger ve Ethereum test ağı olmak üzere birçok farklı Blockchain teknolojisi kullanılarak geliştirildi. Repsol’ün Blockchain ve dijital deney başkanı Nuria Avalos, işbirliği hakkında şunları söyledi:

Repsol, işbirliğinin olduğu her ortamda aktif olarak yer almak istiyor. Blockchain burada kalmak isteyen yıkıcı bir teknoloji. BBVA ile yapılan anlaşma, faaliyetimizin her alanında dijitalleşme stratejimizi geliştiriyor.

BBVA kurumsal bankacılığa Blockchain ile çözümler getiriyor

Anlaşmanın, BBVA’nın kurumsal bankacılıkta Blockchain teknolojisini uygulamaya yönelik olan son zamanlardaki yeni stratejisinin bir parçası olduğu bildiriliyor. BBVA, Blockchain teknolojisini kullanarak kredi veren dünyanın ilk bankası oldu. BBVA, bu projeyle bankacılık sektöründe bir ilke imza attı. İspanyol çok uluslu banka, tüm kredi sürecinin dağıtık bir defter (DLT) üzerinde gerçekleştirdiğini söyledi.

Blockchain teknolojisinin kullanılmasıyla, 75 milyon euroluk kredinin görüşme süresi günlerden saatlere kadar indirildi. BBVA, süreci dağıtık defter teknolojisinin kullanımında önemli bir ilerleme olarak adlandırıyor. Geçtiğimiz günlerde BBVA’nın CEO’su Carlos Torres, temel para birimlerinin volatilitesini gerekçe göstererek, Blockchain’in olgun olmadığını fakat Blockchain’in avantajlarının şirketin işleri için çok önemli olduğunu söyledi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin