Kurumların Bitcoin üzerindeki etkisi zirve yaptı! Rüya gerçek mi oluyor?
Kurumların Bitcoin üzerindeki etkisi zirve yaptı! Rüya gerçek mi oluyor?

Kurumların Bitcoin üzerindeki etkisi zirve yaptı! Rüya gerçek mi oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin yatırımcıları tarafından cevabı en çok merak edilen sorulardan biri, Wall Street’in kripto para piyasasına ne zaman gireceği. Herkesin beklentisi, böyle bir durumun yaşanması halinde sektörün kitlesel kabulü zirve yapacak ve tarihsel zirveler yeniden test edilecek. Blockchain veri firması TIE tarafından yapılan son sosyal medya analizine göre, bu gerçekleşiyor gibi görünüyor.

Bitcoin ve kripto paralara kurumsal ilginin zirve yaptığını gösteren pek çok araştırma var

Blockchain veri firması TIE, 18 Haziran’da, Bitcoin’in değeri medya etkinliği üzerine bir analiz gerçekleştirdi. NVTweet Oranı ismi verilen göstergenin göre Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğu bildirildi. Yani BTC’nin sosyal medya faaliyetleri hiç olmadığı kadar yukarıda.

NVTweet Oranı

TIE bunu, kripto para birimi alanındaki artan kurumsal ilginin bir işareti olarak görüyor.

Grayscale’in BTC Trust ürünü madencilerin yarısı kadar token ekledi

Veriler, TIE’nin analizini doğruluyor. Bu ayın başlarında, Grayscale Investments’ın SEC dosyalarından ve bir Blockchain veri sitesi olan ByteTree’den alınan veriler kullanarak hazırlanan bir grafik ortaya çıktı.

Veriler, son 12 hafta içinde Grayscale Bitcoin Trust sahiplerine yaklaşık 63.000 token eklediğini gösteriyor. Kıyas olarak belirtmek gerekirse aynı dönemde madenciler, madencilik yoluyla yaklaşık 125.368 token biriktirmişti.

CME’deki açık pozisyonlar üç katına çıktı

Kurumsal etki, CME’nin Bitcoin pazarındaki verilerle de vurgulanıyor. Bitcoin ticareti için en önde gelen kurumsal pazar, BTC vadeli işlem sözleşmelerindeki açık pozisyonların 2020’nin başından bu yana %310 arttığını bildirdi. BTC opsiyon sözleşmelerindeki açık pozisyonlar, yüzde cinsinden vadeli işlem sözleşmelerinden daha fazla.

Kripto para piyasasındaki kurumsal eğilimin ilerlemeye devam edeceği tahmin ediliyor. 2 trilyon dolarlık varlık yöneticisi Fidelity Investments, kripto para alanındaki kurumsal ilgiyi özetleyen bir anket yayımladı.

Çoğu katılımcı Bitcoin ve kripto varlıklarıyla ilgilendiklerini, çünkü sektörü bağımsız bir yatırım, yenilikçi bir teknoloji ve yüksek potansiyelli bir varlık sınıfı olarak gördüklerini söylediler.

Bu arada ABD Başkanı Trump’ın iki sene önce Hazine Bakanı’na “Bitcoin’in peşine düş” talimatı verdiği ortaya çıktı. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin