Bu kripto paranın değeri yarım saatte 60 milyon dolardan sıfıra düştü! Sebebi ne?
Bu kripto paranın değeri yarım saatte 60 milyon dolardan sıfıra düştü! Sebebi ne?

Küresel ekonomik resesyon kripto paraların bir sonraki itici gücü olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel piyasalarda ABD ve potansiyel olarak Avrupa’nın durgunluğa (resesyon) girme olasılığından bahsediliyor. Ayrıca beklenen durgunluğunun Temmuz 2007 yılından yaşanandan daha şiddetli olabileceği düşünülüyor.

Gelecek 12 aylık dönemde durgunluk ihtimalinin şu anda yüzde 35 civarında olması nedeniyle insanlar önemli derecede endişeli. Ancak, bir piyasa krizini yaşama şansının yaklaşık üçte bir ihtimalde olması,  özellikle de bir kripto para birimi yatırımcısıysanız, iyimser olmak için iyi bir neden.

Küresel piyasalarda bolca karışık sinyal bulunuyor

Analistlerin durgunluğun olabileceğine inanmasının ana nedenlerinden biri IMF’nin endişe verici küresel büyüme tahminleri. IMF, bu yıl küresel ekonominin 2009’dan bu yana en kötü görünüm olan yüzde 3,2 oranında büyüyeceğini öngörüyor.

Benzer şekilde, ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret savaşı, böyle bir çatışmanın küresel ekonominin büyümesini daha da durduracağına inanan birçok ekonomist görüşü var. Neyse ki, iki süper güç arasındaki ticaret müzakereleri iyiye gidiyor gibi görünüyor. Çin son zamanlarda ABD’ye birkaç taviz verdi, ABD’nin de Çin’in ithalatı üzerine uyguladığı vergi artışını askıya aldı.

Bunun ötesinde, Brexit konusunda bir mutabakat sağlayamayan İngiltere ve Avrupa arasındaki artan gerilim, ayrılma durumunda Avrupa ve Birleşik Krallık ekonomisinin durumu hakkında endişeleri artırıyor.

Ancak, merkez bankalarının durgunluğu çok daha az olası kılan kademeli hareketler gerçekleştirdiğine dair kanıtlar var. Birincisi, Fed, kamu harcamalarını desteklemek için bu yıl iki kez faiz indirimine gitti. Ayrıca geçtiğimiz ay Avrupa Merkez Bankası (ECB), her biri için 20 milyar avroluk varlık alımı için büyük bir tahvil alma programı başlattı.

Resesyon endişesi yatırımcı fonlarının kripto paralara akmasını sağlar mı?

Her ne kadar birçok insan geleneksel ekonomi ve kripto para piyasalarını iki ayrı varlık olarak görse de, gerçek şu ki, çoğu zaman bu iki ekosistem genelin düşündüğünden daha yakın bağlantılılar içeriyor.

Küresel ekonomi ve geleneksel finansal piyasalar potansiyel bir durgunluğa (resesyon) yaklaştığından, bazı analistler, insanların geleneksel finansal araçlardan uzaklaşmasının kripto para ekonomisi için büyük bir nimet olduğuna inanıyor.

Örnek olarak, FTSE 100, Temmuz ve Ağustos 2019 arasında neredeyse yüzde 10’luk bir çökme yaşadığında, kripto para piyasaları canlandı. FTSE 100’ün düştüğü aynı dönemde, kripto para piyasa kapitalizasyonu yüzde 20 artarken, Bitcoin 9.500 dolardan 12.000 doların üzerine çıktı.

Kripto para pazarı genellikle geleneksel pazarlara karşı hareket ettiğinden, küresel bir durgunluk, kripto para alanına büyük yatırımları çekebilir. Bu nedenle, Bitcoin (BTC) gibi deneysel yatırım seçenekleri etkileyici bir büyümeye neden olabilir. Aslında, bazıları Hong Kong’daki vatandaşlar gibi Bitcoin’i bir riskten korunma aracı olarak görebileceğini düşünüyor.

Dünya ekonomisi bir durgunluğun eşiğinde mi? Böyle bir durumda endişeli yatırımcılar, fonlarını Bitcoin gibi kripto paralara aktarabilir mi? Sizin görüşünüz denir?

beincrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin