ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor
ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor

Küresel durgunluk kapıda: Bitcoin, dünya para birimi olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel durgunluğun köşede olduğu biliniyor. Peki, Bitcoin’in dünyayı kurtarmaya gelmesi için mükemmel bir zaman olabilir mi?

Amerika ve Çin gerginliği artıyor

Şu anda, Amerika ve Çin’in ilişkilerini çevreleyen gerilimler küresel bir durgunluğa yol açabileceği korkusunu artırmaya başladı. Başkan Donald Trump, Çin mallarındaki tarifeleri artırmak istediğini ve Çin’in bundan memnun olmadığını söyledi.

Trump’ın yorumlarına göre, 325 milyar dolarlık ithal Çin malı üzerinde mevcut yüzde 10’luk vergi Haziran’ın başında yüzde 25’e yükseltilebilir. Morgan Stanley’den Baş Ekonomist Chetan Ahya, bu eylemin küresel durgunluğu katalize edebileceği konusunda uyarıyor.

Bu durumda, Bitcoin’in resme nasıl uyacağını, jeopolitik olaylardan etkilenmeyen, sınırsız ve dijital bir para birimi olarak görmek ilginç olacaktır. Aslında bu durum, çok daha fazla insanı kripto para biriminin içine itebilir ve bu nedenle fiyatı ve kripto para biriminin bir bütün olarak kullanımı üzerinde büyük bir etkisi olabilir.

Ekonomiyi silah olarak kullanmak

Buradaki mesele, doların, sınırlarının dışında kalan birçok alana bağlı değeri ile küresel bir para birimi olarak kabul edilmesidir. Bu, doların dünya genelinde son derece güçlü olduğu ancak aynı zamanda değişikliklere karşı oldukça duyarlı olduğu anlamına gelir.

Çin ile olan bu savaş daha da ağırlaşırsa, doların gücü sınırda hissedilmeye başlayacak ve uzun zamandır ilk defa küresel para birimine başka bir alternatif olan Bitcoin ortaya çıkacak. Çin’de, Bitcoin alımlarında bir artış olduğuna dair kanıtlar var, ancak bu küresel olabilir.

Yeni bir alternatif: Bitcoin

Bitcoin, küresel düzeyde jeopolitik mücadele zamanlarında çok daha çekici ve faydalı olan bir tür dijital para birimidir. Çin’le olan ticaret savaşının ekonomi üzerinde kesinlikle bir etkisi olacak ve Morgan Stanley’den Chetan Ahya’nın uyardığı gibi bu durum resesyona yol açabilir.

Bitcoin’in ABD Dolarının küresel egemenliğine tehdit oluşturduğu ve gücünü zayıflatabileceği korkusu hep mevcut. Fakat eğer dünya baskı altındaki dolar yüzünden Bitcoin ve kripto paraları kabul etmek zorunda kalırsa, buna Bitcoin’in neden olduğu söylenemez.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin