Bu gösterge Bitcoin için alarm vermeye başladı, endişe etmeye gerek var mı?
Bu gösterge Bitcoin için alarm vermeye başladı, endişe etmeye gerek var mı?

Kritik Bitcoin verisi yükselişe geçti! Peki BTC fiyatı neden artmıyor? 3 kritik faktör

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çöküş yaşanan Pazartesi gününün ardından Bitcoin 60.000 dolara geri döndü. Haftalık ve günlük grafiklerde sırasıyla %9,1 ve %5,3 kayıp bildiren BTC, bu yazı yazılırken 60.859 dolardan işlem görüyor.

Kripto para piyasasındaki son çöküşün, riskten kaçınmak isteyen yatırımcıların ABD doları ve altına geçmesinden kaynaklanabileceği belirtiliyor.

Piyasadaki genel algı şu an tamamen pozitif değil ve korku bölgesine yaklaşıyor. Ancak yine de piyasanın yükseliş eğilimini sürdürmesi bekleniyor. Tanınmış analist CryptoVizArt’tan gelen veriler, borsa platformları tarafından tutulan Bitcoin arzında bir düşüş olduğunu ortaya koro.

Analist tarafından paylaşılan 180 günlük osilatöre göre, kripto para platformlarının düşüşteki BTC arzı bir birikim aşaması yaşandığını gösteriyor. Böylece Bitcoin, yukarı doğru yeni zirvelere hareket etmeden önce mevcut seviyelerinde yatay hareket edebilir.

Ek olarak analist, Bitcoin’in uzun vadeli sahiplerinin kâr elde etmediğini göstermek için CryptoQuant verilerini paylaştı. Bu yatırımcılardan gelen satış baskısındaki artış, BTC’nin fiyatını 57.000 ve 47.000 dolardaki kritik destek bölgelerine geri gönderebilir.

Arcane Research de Bitcoin’in 7 günlük ortalama gerçek ticaret hacminde bir artış olduğunu açıkladı. Bu boğaları destekleyen bir durum. Bahsi geçen metrik, geçen haftaya göre 0,6 milyar dolarlık bir artışın ardından şu anda 6,2 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Araştırma şirketinin notunda şu ifadeler yer alıyor:

Son 7 gün boyunca spot hacimlerde hafif bir artış görmemize rağmen, Bitcoin’in mevcut fiyatı göz önüne alındığında alım satım faaliyeti halen olağandışı bir şekilde sessiz. Bu sonbahardaki boğa koşusu sırasında, spot hacimlerde ilkbahardaki yükseliş patlaması sırasında gördüğümüz aynı büyük artışları görmedik.

Bitcoin’in yükselmesinin önünde hangi engeller var?

QCP Capital tarafından yayınlanan ayrı bir analize göre, son haftalarda Bitcoin’e karşı duran 3 ana faktör var.

İlk olarak, Taproot yükseltmesinin etkinleştirilmesi “hayal kırıklığı” yarattı ve söylentiyi satın al, haberi sat olayını tetikledi.

İkincisi, ABD tarafından yayınlanan yüksek enflasyon verisi “küresel piyasalarda riskten kaçınma hissi” yarattı.

Son olarak, VanEck’in Bitcoin spot ETF teklifinin SEC tarafından reddedilmesi etkili oldu.

Başkan Joe Biden tarafından altyapı tasarısının imzalanması gibi diğer faktörler BTC’nin fiyat cari fiyat hareketini etkiliyor olabilir. Bu yasa borsaları, madencileri ve diğer aktörleri kullanıcılar hakkında bilgi ifşa etmesi gereken hizmet sağlayıcılar olarak sınıflandıracağı için kripto endüstrisini tehlikeye atabilir. Bu bilgilerin çoğu şu an saklı durumda.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin