İsviçreli kripto startup’ları 44 milyar doları aştı

Kripto Vadisi İsviçre’nin ilk Blockchain temelli seçimini yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel bir haber kaynağı Swissinfo.ch tarafından yapılan bir habere göre, İsviçre’nin Kripto Vadisi olarak bilinen Zug şehrinde bu yaz İsviçre’nin ilk Blockchain destekli bölgesel seçimi gerçekleştirilecek. 25 Haziran’da başlayıp 1 Temmuz’da sona ermesi planlanan bu etkinlik Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarını genişletecek.

Seçimde dijital kimlik sistemi (eID) kullanılacak

Yaklaşmakta olan deneme seçiminde, şehirde Kasım 2017’de başlatılan dijital kimlik sistemi (eID) kullanılacak. Bu sistem vatandaşların mobil cihazları aracılığıyla oy kullanmalarına izin veriyor.

Dijital kimlik sistemi eID sayesinde vatandaşlar yaşadıkları bölgelerle ilgili konularda oy kullanabiliyor. Bu seçimde bölge sakinlerine, Blockchain temelli eID sisteminin gelecekte referandum oylamasında kullanılmasını isteyip istemedikleri sorulacak. Ancak yaklaşan seçim yalnızca bir deneme olacağından çıkan sonuçlar şehir yetkilileri için bağlayıcı olmayacak.

Kripto Vadisi belediye hizmetleri için ödeme olarak Bitcoin’i kabul ediyor

“Kripto Vadisi” olarak bilinen Zug şehri, kurulduğu andan itibaren kripto paralar ve Blockchain teknolojisi konusunda küresel bir merkez olarak faaliyet gösterdi. Böylece Zug şehri, kripto para, Blockchain ve dağıtık defter teknolojileriyle ilgili lider ekosistemlere hitap edebilen dünya merkezlerinden birisi oldu. Aynı zamanda bölge yönetimi de başlattığı projelerle sektöre destek olmaya devam ediyor. Bir örnek olarak, Zug şehri belirli belediye hizmetleri için Bitcoin (BTC) ile ödeme yapılmasını sağladı.

İsviçre’nin Avrupa’daki en fazla Blockchain dostu olan ülke olduğu biliniyor. Bunun nedeni, Kripto Vadi’ye verdiği destekler ve kripto para yatırımcılarına yönelik uyguladığı iyimser vergi politikaları. Hypothekarbank Lenzburb Bankası ise ülkedeki Blockchain ve kripto para şirketlerine banka hesabı sağlayan ilk banka oldu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin