Bu akşamki düşüşten korkmalı mıyız? Kritik Bitcoin göstergesi net yanıtı veriyor!
Bu akşamki düşüşten korkmalı mıyız? Kritik Bitcoin göstergesi net yanıtı veriyor!

Kripto vadeli işlemlerde yaklaşık 6 milyar dolar likidite ile Bitcoin 48.000 doların altına düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı Pazartesi günü yaklaşık 57.500 dolardan 48.000 doların altına düştü ve neredeyse 6 milyar dolar değerindeki türev pozisyonları kripto borsaları tarafından tasfiye edildi.

Muazzam rakam

Takipçi Bybt.com’a göre son 24 saatte 5,65 milyar dolarlık açık pozisyon kripto borsaları tarafından tasfiye edildi. Başka bir deyişle, kripto borsaları, traderların aşırı kaldıraçlı pozisyonlarını tasfiye ediyor.

Traderlar, Bitcoin’in fiyatının yükseleceğini ve daha fazla fayda sağlayacağını düşünerek, aşırı kaldıraç kullanır veya marjla işlem yapar. Ancak, Bitcoin fiyatı pozisyonlarının likidasyon fiyatının altına düştüğünde, borsalar pozisyonlarını likide etmeye veya kapatmaya zorlar. Çünkü traderlar kaldıraçlı pozisyonlarının marj gereksinimlerini karşılayamazlar.

Bybt’a göre, son 24 saatte 645.000’den fazla trader tasfiye edildi ve en büyük tek likidasyon emri, Huobi’de 20.66 milyon dolar değerinde Bitcoin için gerçekleşti.

Borsalardaki toplam likidasyonlar açısından, Binance en büyük paya (2,5 milyar doların üzerinde) sahip oldu, onu Huobi (yaklaşık 1,40 milyar dolar) ve OKEx (745 milyon doların üzerinde) izledi. Kripto varlıkları açısından, çoğu likidasyonu bitcoin pozisyonları oluşturdu, ardından ETH ve XRP geliyor.

Tasfiye, kripto tarihindeki en yüksek seviyede. Geçmiş veriler hemen mevcut olmasa da, BitMEX’in geçen yılki likidasyonları iyi bir anlam sağlıyor. O zamanın en büyük kripto vadeli işlem borsası olan BitMEX, o zamanlar 700 milyon doların üzerinde likidasyon gördü.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin