https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html
https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html

Kripto türev ürünler borsası BitMEX 300 milyon dolarlık bir dava ile karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Emtia türevleri tüccarı Frank Amato, borsadaki 50 milyon dolarlık özsermaye hissesinden mahrum bırakıldıktan sonra BitMEX ‘i mahkemeye verdi.

Bloomberg, önde gelen kripto para türev ürünleri borsası BitMEX’in, ilk yatırımcısının açtığı 300 milyon dolarlık bir dava ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Eski JPMorgan tüccarı Frank Amato, 2015 yılındaki tohum öncesi fonlama dönemi boyunca borsaya 50.000 dolar koyduğunu, ancak yatırımlarından asla kâr elde edemediğini iddia ediyor.

İlk yatırımcı hiçbir şey elde edemedi

Seyşeller merkezli borsa önümüzdeki yıllarda kripto sektörünün dikey büyümesi nedeniyle bir hazine haline geldi ve Haziran sonunda yıllık işlem hacminde 1 trilyon doları aştı. Amato, şirketteki payının şimdi 50 milyon dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor,  ancak hiçbir zaman hisselerinin teslim edilmediğini söylüyor. Açtığı davada, borsa tarafından yanlış yönlendirildiğini söylüyor.

Amato, 50 milyon dolarlık özkaynaklarını talep etmesinin yanı sıra, 250 milyon dolarlık bir tazminat da talep ediyor. Bu da davanın toplam değerini 300 milyon dolar’a getiriyor.

BitMEX, bu tür yasal sorunlara yabancı değil. Haziran ayında, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) şirket hakkında bir soruşturma başlatmıştı.

BitMEX döneminin sonu mu?

Bloomberg, BitMEX’in şu anda 1 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor. Temmuz 2018’de The Times, borsanın yıllık kazancına bağlı olarak 3,6 milyar dolar değerinde olduğunu bildirdi. TokenAnalyst’ten Sid Shekhar tarafından “şimdiye kadarki en büyük kumarhane” olarak nitelendirilen BitMEX, her gün yaklaşık 700.000 dolar komisyon alıyor.

Bununla birlikte, borsadaki işlem hacminin payı 2019 boyunca istikrarlı bir şekilde düşmekte ve bu durum değerlemede önemli bir düşüş olduğunu açıklıyor.

u.today


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin