steem
Kripto rallisi mola verdi fakat Steem ve bir kaç altcoin devam ediyor

Kripto rallisi mola verdi fakat Steem ve birkaç altcoin devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında aybaşında başlayan ralli uzun sürmedi. Ve kripto piyasaları bir düzeltme hareketine girdi. Toplam piyasa değeri ise 270 milyar doların altına düştü. Piyasa güveni bir miktar azalırken satıcılar güçlendikçe düşme tehlikesi her dakika artıyor. Bunun yanında başta Steem olmak üzere birkaç altcoin’in piyasadan bağımsız hareketleri dikkat çekti.

Bitcoin son 24 saatte yaklaşık yüzde 2,3 azaldı ve destek seviyesi olan 6.400 dolar seviyesinin altını gördü. BTC şu anda ise 6,500 seviyesinde işlem görüyor. Ancak BTC’nin genel görünümüne baktığımızda hala yükselen bir kanal içinde olduğunu görüyoruz. Diğer yandan ikinci büyük kripto para olan Ethereum da düşüşler görülüyor. Şu an yüzde 3,5 düşüşle 462 dolar seviyesinde işlem görüyor. Her zamanki gibi bu düzeltmeden en çok yara alanlar altcoinler oldu.  Altcoinlerin çoğu geçtiğimiz günlerde elde ettiği kazanımların çoğunu sildi.

Kripto piyasası kırmızıya bürünürken, en çok yara alan altcoinler Cardano, Nem ve Bytecoin!

İlk onda bulunan kripto paralardan Cardano en yüksek düşüşü gösterirken, yüzde 9,5 oranında geri gelerek 0.148 doları gördü. Onu yüzde 6 düşüş gören Bitcoin Cash ve Iota takip ediyor. Geri kalan altcoinlerin ortalama düşüş oranı ise yüzde 4-5 civarında gerçekleşti. Önemli Altcoinler arasında ise en çok darbeyi alanlar Nem, OmiseGO ve Icon gibi görünüyor. Bunlar ortalama yüzde 8’in üzerinde bir düşüş gören coinler olarak dikkat çekti. 25. Sırada bulunan Bytecoin ise son 24 saatte yüzde 15 oranında düşüş gördü.

Steem ve Syscoin ise akıntıya karşı kürek çekmeye devam ediyor

Tüm bu düşüşlerin yanı sıra, ilk 40 içinde bulunan Altcoinlerden sadece Steem’in Asya işlem saatlerinde kazanç elde ettiğini görüyoruz. Coinmarketcap verilerine göre Steem, yüzde 7,6 artışla 1.82 dolardan işlem gördü. Geçtiğimiz 24 saat içinde Steem fiyat hareketlerinde kararsız dalgalanmalar görsek de, şu anda yeşil olan tek coin unvanına sahip. Steem kısa bir süre önce durdurma sonrasında işlemleri yeniden başlatmak için Blockchain’ini onarmıştı. Ekip, kullanıcı hesaplarının veya tokenlerinin hiç risk altında olmadığını ısrarla vurguladı.

Güney Koreliler, Bithumb ve Upbit’in KBY’deki toplam ticaretinin neredeyse yüzde 55’ini kapsayacak şekilde şu anda Steem’e yoğun bir şekilde giriyor. Ticaret hacmi, tüm diğer kriptolar düşerken, 8,8 milyon dolardan 10,8 milyon dolara sıçradı. Steem’in şu anda 30. sırada yer alıyor ve 480 milyon dolarlık bir piyasa değeri bulunuyor.

Toplam kripto piyasası kapitalizasyonu yüzde 4 oranında düşerek,  10 milyar dolar kadar azaldı. Mevcut seviyeler 264 milyar dolar civarında bulunuyor. Ticaret hacmine bakacak olursak; 15 milyar dolar seviyesinde kaldığını söyleyebiliriz.

Şu anda sadece bir avuç altcoin düşüşe meydan okuyor. Düşen piyasada yükseliş gösteren altcoinler ise,  yüzde 7’lik artış ile Status, yüzde 33’lük artış ile Decentraland ve tabii ki Blockchain atılımı ile pompalandığı görülen Syscoin olup bu altcoin yüzde 46 oranında kazanımlar elde etti.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin