featured

Kripto para piyasasında sert düzeltme: Düşüşler 2024 öncesi, alım için bir fırsat olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz haftalardaki yükselişini devam ettiremeyen kripto fiyatları, bugün negatif bölgedeydi. 11 Aralık Pazartesi günü, sert düşüşle açılan piyasayı bu hafta, ABD enflasyon verileri ve Federal Reserve’ün 2023 politika toplantısı gibi önemli olaylar bekliyor. Bu gelişmeler, potansiyel faiz indirimlerine ilişkin cesur spekülasyonları daha da zorlayabilir.

Bu hafta kripto piyasasını bekleyen gelişmeler ve yaşanan düşüşler

Kripto para fiyatlarının üzerinde oldukça önemli rol oynayan enflasyon verileri bu hafta açıklanacak. Hafta sonu yayınlanması planlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri ve buna bağlı olarak gelişecek faiz artırım planları, merkez bankasının gelecekteki duruşunu şekillendirecek. Merakla beklenen bu veriler, kripto para piyasasında yatırımcının yönünü belirleyecek önemli kıstaslar. Özellikle piyasa gözlemcileri, son dönemdeki piyasa oynaklığını bu temel enflasyon rakamlarının analizi ile ilişkilendiriyor.

Buna bağlı olarak günün erken saatlerinde kripto piyasası büyük bir satış dalgası ile sarsıldı. Küresel kripto piyasa değeri, yüzde 5 düşüşle 1,57 trilyon dolara geriledi. Bitcoin fiyatı yaklaşık 7,5 düşerek 40,521 seviyesine geriledi. İlerleyen saatlerde hafif bir toparlanma yaşayan lider dijital varlık, basın saatine göre 42,152 dolardan işlem görüyor. Bu düşüş yaklaşık 300 milyon dolarlık bir tasfiye anlamına geliyor ve küçük ölçekli altcoinler üzerinde daha fazla satış baskısı yaşanacağını ifade ediyor.

Altcoinler de bu düşüşten etkilenerek yüksek satışlar yaşadı. Ethereum (ETH), XRP, Solana (SOL), Cardano (ADA), DOGE ve SHIB gibi lider altcoinler birkaç dakika içinde yüzde 2 ile yüzde 6 arasında bir düşüş yaşadı. Bu arada Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi 82’den (aşırı açgözlülük) 80’e düştü.

kripto
Korku ve Açgözlülük endeksi

Kripto para piyasası neden bir düzeltme yaşıyor?

Piyasalardaki hızlı yükselişin ardından yaşanan ani düşüş, tüccarlar tarafından şaşırtıcı bulunmadı ve aksine kripto para piyasasında bir düzeltme beklendiği dile getirildi. Popüler Bitcoin analisti Willy Woo, BTC fiyatındaki yükselmenin ardından bir düzeltmenin o kadar da şaşırtıcı olmadığını söyledi. Düzeltmeler ve geri çekilmeler, özellikle aşırı açgözlülük ve büyük makro olaylar sırasında daha fazla ralliyi teyit etmek için çok önemlidir.

Potansiyel bir ralliden önce bir düzeltme yaşanmasını bekleyen analistler, ayrıca 39,7 bin dolarlık Bitcoin CME Boşluğunun doldurulması gerektiği söylüyor. Bu nedenle BTC fiyatının daha fazla düşmesi oldukça yüksek.

CME Bitcoin Boşluğu nedir?

CME Boşluğu, haftanın son işlem günü ile açılış saati arasında fiyat farkını ifade ediyor. CoinGlass’tan alınan verileri bugün, 11 Aralık’ta 400 milyon doların üzerinde büyük bir likidasyon olduğunu gösteriyor. Bitcoin vadeli işlemleri arasındaki bu boşluk; 40.325 ile 39.640 arasında olup boşluğun doldurulması gerekiyor ve piyasa kurallarına göre bu boşluk yüzde 100 doldurulacaktır.

Bitcoin CME vadelileri

Bu arada piyasada sadece bir saat içinde 354 dolarlık uzun pozisyon likide edildi. Son 24 saat içinde 119 binden fazla tüccar likide edildi ve kapanan pozisyonlar ve satışların bir sonucu olarak kripto para piyasası bugün ‘kırmızı’ renkte kaldı. CME ve ÜFE enflasyon verilerinin açıklanması yatırımcıyı çekilmeye zorladı. Bununla birlikte ABD Merkez Bankası’nın yılsonu faiz oranı kararını açıklaması bekleniyor ve bu yatırımcıları varlıklarını tasfiye etmeye daha da teşvik etti.

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarının düşmesi alım için bir fırsat mı?

Bitcoin ve Ethereum fiyatları, tüccarların ve balinaların destek seviyelerine yakın başka bir girişi düşünmesiyle ABD saatinde daha fazla geri çekilmeye tanık olabilir. Kripto para analisti Credible Crypto, BTC fiyatının önümüzdeki haftalarda 60 bin dolara ulaşabileceğine inanıyor. Buna karşın analisti Tony Sycamore ise BTC için 40.000 ila 37.500 dolar aralığına doğru düşüşlerin, düşüşten yararlanmak isteyen alıcılardan güçlü destek bulacağını öngörüyor.

Bu arada, ETH fiyatının 3500 dolara ulaşmasını hedefliyor.  ETH fiyatı son 24 saatte yüzde 5 düşüşle 2243 dolardan işlem görüyor. 24 saatin en düşük ve en yüksek seviyeleri sırasıyla 2.171 ve 2.376 dolar.

Piyasadaki düşüşlere karşın alternatif bir yatırım tercihi: Bitcoin Minetrix

Çalkantılı başlayan haftada yatırımcılar alternatif bir token olarak Bitcoin Minetrix’i tercih ediyor. Merkezi olmayan BTC madenciliğine katılımı mümkün kılan bu token, son teknolojiye bağlı çevreci çözümler sunuyor. İlk piyasaya çıktığında 0,011 dolar gibi düşük bir fiyattan alıcıya sunulan, şu anda ise 0,012 dolara satılan ve BTCMTX belirtecine sahip token, uzmanlık gerektirmediği için sıradan insanların BTC madenciliğine katılmasını sağlıyor. Bu bulut madenciliği platformu, kârlı ve güvenli bir tercih olarak düşen piyasa şartlarına karşın iyi bir yatırım seçimi oluyor. Ayrıca Bitcoin Minetrix’i satın almak oldukça kolay. ETH ve USDT ödeme seçeneklerinin yanı sıra kart ile satın alınabiliyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

Üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldıran BTCMTX, yatırımcının pasif gelir elde etmesine olanak veriyor. Şu anda 12. etabı tamamlayan token, ön satışlara başladığından bu yana 5.155.000 dolar birikim toplandığını açıkladı ve önümüzdeki dönem tokenin daha da büyümesi öngörülüyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coingape

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin