featured

Kripto piyasasında yeni hafta: İşte, yatırımcıların bu hafta yakından takip etmesi gereken 5 olay

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Usta bir analist, kripto para yatırımcılarının bu hafta nelere dikkat etmesi gerektiği konusundaki düşüncelerini paylaştı. Kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin’in fiyatı dalgalanmaya devam ediyor ve bu hafta hangi olaylar sıradaki harekete yön verebilir?

Kripto piyasasını etkileyebilecek 5 önemli olay

Popüler analist Gareth Soloway, bu hafta takip edilmesi gereken 5 önemli olayı paylaştı.

kripto para

 

Paylaşılan gönderiye göre Soloway, ticaret kararlarını ve piyasa eğilimlerini önemli ölçüde etkileyebilecek önemli olayları vurguladı. Bunlardan ilki, piyasa kapanışından sonra Çarşamba günü çıkması gereken NVIDIA (NVDA) kazanç duyurusu.

Ayrıntılı olarak, teknoloji devi NVIDIA’nın kazanç raporu piyasada dalgalar yaratmaya hazırlanıyor. Analistler ve yatırımcılar, teknoloji endüstrisinin büyüme yörüngesini sembolize ettiği için şirketin performansını yakından izliyorlar.

11,09 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 2,07 dolarlık kazanç olduğunu gösteren tahminlerle, fısıltılar daha da iyimser olarak 2,13 dolarlık EPS öneriyor. Yüksek değerlemesi ve pazar liderliği rolü göz önüne alındığında, NVDA’nın sonuçları daha geniş pazar duyarlılığını etkileyebilir.

İkinci olarak gönderi, Jerome Powell’ın Cuma günü gerçekleşecek Jackson Hole konuşmasından bahsediyor. Belirtmek gerekirse, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole’dan çok önemli bir konuşma yapacak.

Son zamanlardaki kötü gidişat ve çalkantılı bir küresel ekonomik manzarayla birlikte Powell’ın sözleri, özellikle potansiyel faiz oranı artışlarıyla ilgili olarak, Fed’in gelecekteki yolunu aydınlatabilir.

Üçüncü takip edilmesi gereken önemli olay ise 10 yıllık Hazine getiri ile ilgili.

Analist, piyasa katılımcılarının %4,33 gibi kritik bir oranla gözlerini 10 yıllık Hazine tahvil getirilerine diktiği gerçeğine dikkat çekiyor. Piyasaların %20 daha düşük olduğu Ekim 2022’den kalma tarihi bir ikili zirve, bu duruma ağırlık katıyor.

Bu arada, yükselen enflasyon beklentileri ve uzun süreli yüksek faiz ortamı olasılığı, hisse senetlerinden tahvillere kaymayı tetikleyerek kripto piyasasının dinamiklerini ve yatırımcı duyarlılığını etkileyebilir.

Son olarak analist tarafından paylaşılan gönderi, Japonya’nın para politikasına ve Çin’in ekonomik teşvikine ışık tutuyor. Japonya’nın sıfıra yakın faiz oranı stratejisindeki bir değişiklik ve ABD Hazine tahvillerine olan iştahın azalması, tahvil piyasasını bozabilir. Aynı zamanda ABD getirilerini etkileyebilir ve daha geniş piyasa eğilimlerini etkileyebilir. Bu da kripto piyasası üzerinde bir etkiye sahip olabilir.

Benzer şekilde Çin’in ekonomik zorlukları, ikinci en büyük ekonomi statüsü nedeniyle dikkat çekiyor. Deflasyon tehdidi devam ederken, Çin’in para politikası ve teşvik paketleri yoluyla ekonomik tepkisi çok önemlidir. Çin’in ekonomisini yeniden canlandırmak için herhangi bir potansiyel hamlesi, özellikle katıksız ekonomik etkisi göz önüne alındığında, şüphesiz kripto piyasası da dahil olmak üzere küresel piyasalarda dalga etkisi yaratacaktır.

Bonus olarak, analist tarafından paylaşılan gönderi Bitcoin ve Binance söylentilerinden bahsediyor. Soloway, kripto meraklılarının Bitcoin’in fiyat hareketini, özellikle de 25,000 dolar civarındaki destek noktasını takip etmesi gerektiğini söylüyor. Önde gelen bir kripto borsası olan Binance’teki potansiyel gelişmelere dair devam eden söylentiler arasında, Bitcoin’in teknik seviyelere tepkisi yakından incelenecektir.

CryptoNewsLand

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin