Kripto piyasasında nasıl bir hafta yaşandı? İşte öne çıkan gelişmeler
Kripto piyasasında nasıl bir hafta yaşandı? İşte öne çıkan gelişmeler

Kripto piyasasında nasıl bir hafta yaşandı? İşte öne çıkan gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple’ın SEC’ye karşı kazandığı mahkeme zaferinden sonra, altcoin’lerde bir haftalık bir yükseliş yaşandı ve dikkatler Polygon 2.0 lansmanının ayrıntılarına çekildi, bu durum pazar liderlerini geride bıraktı. Bitcoin (BTC) ise %3 değer kazandı ve şu anda 30.287 dolardan işlem görüyor.

Pazartesi günü, İngiliz çokuluslu bankası Standard Chartered’ın Bitcoin’in 2025’ten önce 120.000 dolara ulaşacağını tahmin ettiğine dair haberler basına yansıdı. Bununla birlikte, bu hafta dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyatını artırmak için yeterli olmadı.

Ethereum (ETH), diğer altcoin’ler kadar olmasa da iyi performans gösterdi. Haftanın başında %6,6 artışla 2.001 dolardan işlem gördü – bu yazının yazıldığı tarihte ise 1.932 dolardan işlem görüyor. Perşembe günü Ethereum, Mayıs ayından bu yana ilk kez 2.000 doları aştı.

Çarşamba günü yayınlanan son TÜFE raporu, ABD enflasyonunun beklentilere göre düştüğünü gösterirken, yatırımcıları en popüler iki kripto para birimine yönlendirmek için yeterli olmadı.

Ripple ve Polygon yükselişi

İlk önemli altcoin haberleri Salı günü geldi. Polygon’un (MATIC) ağ büyümesindeki artışın ardından dalgalanmaya başlamasıyla ilgiliydi.

Perşembe günü, Polygon 2.0 için teknik bir teklif yayınlandı ve ağ için yeni bir yerel token olan POL tokeninin lansmanını önerdi. Bu, MATIC’e bir tür yükseltme anlamına geliyor.

Açıkçası, Polygon sahipleri için zaten iyi bir haftaydı, ancak Perşembe günü Ripple’ın SEC davasında lehine karar almasıyla durum daha da iyiye gitti.

Yargıç Analisa Torres, XRP’nin “görünürde bir menkul kıymet olmadığına” ve XRP’nin halka programatik satışının menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğine karar verdi. Ancak, yaklaşık 728 milyon dolarlık kurumsal satışın menkul kıymet arzı olarak kabul edildiği ve bu satışa katılan alıcıların ortak bir girişimde kar elde etmeyi bekledikleri belirlendi.

Bu haberler sadece XRP’yi yükseltmekle kalmadı, aynı zamanda Polygon, Solana (SOL) ve Cardano’nun (ADA) Perşembe günü çift haneli yüzdelerle patlamasına neden oldu. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, takip eden saatlerde %6 artarak Cuma günü 1.3 trilyon dolara ulaştı.

Kripto piyasalarında haftalık artışlar ve regülasyon gelişmeleri

Hafta sonunun başında, dört altcoin de son yedi günde çift haneli yüzdelerle arttı. XRP, fiyatta %66’lık göz kamaştırıcı bir artışla liderlik ediyor ve şu anda 0,72194 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Solana %33 artışla 27,44 dolar seviyesinden işlem görüyor, Polygon %24 artışla 0,8061 dolardan ve Cardano %22 artışla şu anda 0,3299 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bu hafta özellikle kayda değer diğer ralliler arasında Stellar (XLM) %47 artışla 0,1316 dolardan işlem görüyor, Chainlink (LINK) %14 artışla 6,96 dolardan işlem görüyor ve bu yazının yazıldığı tarihte Lido DAO (LDO) ise %26 artışla 2,37 dolardan işlem görüyor.

İlk otuz kripto para birimi arasında büyük bir kayıp yaşanmadı.

Coinbase, Kraken ve Crypto.com, önemli bir mahkeme kararının ardından XRP’yi yeniden listeleyeceklerini açıkladılar.

Son olarak, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, hızla büyüyen kripto endüstrisiyle mücadele etmeye devam ediyorlar.

Pazartesi günü, Avrupa Birliği’nin iki üst düzey kurumu olan Avrupa Bankacılık Otoritesi ve Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi, sektörü yönetmek için kapsamlı bir çerçeve olan Kripto Varlık Piyasaları’nın (MiCA) uygulanmasına yönelik yeni yönergeler yayınladı. Bu yönergeler tüm bloğun 27 üye devleti için geçerli olacak ve 30 Haziran 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Salı günü ise Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak ve kripto şirketlerinin finansal tablolarında ayrıntılı kripto açıklamaları sunmalarını gerektiren kuralların uygulanmaya başlandığını duyurdu.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin