featured

Kripto piyasasında Cardano alarmı: ADA yatırımcıları için riskler ve fırsatlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında hareketli günler hız kesmeden devam ederken gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) zor günlerden geçiyor. Yatırımcıların güvenini kaybetmesine neden olan son gelişmeler nedir? İşte, Cardano cephesindeki son gelişmeler…

7 Haziran tarihinde ADA fiyatı, 20 günlük üstel hareketli ortalamasının (EMA) altına düştü ve o tarihten bu yana değerinde yaklaşık %10’luk bir kayıp yaşandı. CoinMarketCap verilerine göre bu yazının yazıldığı sırada ADA fiyatı 0,41 dolar civarında işlem görüyor.

Altcoin piyasasında satın alma baskısı azalıyor: ADA için sırada ne var?

20 günlük EMA seviyesi, Cardano ADA için son 20 günlük ortalama fiyatı temsil eder. Altcoinin fiyatının bu seviyenin altına düşmesi demek, son 20 günlük ortalama fiyatın altında işlem gördüğü anlamına gelir. Bu durum, ADA tokenları üzerindeki satın alma baskısının azaldığını ve satışların arttığını gösteren olumsuz bir işarettir. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen satışlardaki ani artış, kısmen bu dönemde altcoin’in satış işlemlerinin ne kadar kârlı olduğuna bağlanabilir.

Cardano ADA
IntoTheBlock Cardano In/Out of the Money

Bunun yanında ADA’nın günlük işlem hacminin kâr/zarar oranı yedi günlük hareketli ortalamaya göre 1,01 seviyesinde bulunuyor. Santiment verilerine göre, geçtiğimiz hafta zararla sonuçlanan her ADA işlemine karşılık 1,01 işlem kârlı olmuş.

Gözde altcoin’deki olumsuz gelişmeler yalnızca fiyatı etkilemekle kalmadı, yatırımcıların da büyük oranlarda zarar etmesine sebep oldu. IntoTheBlock aracılığı ile elde edilen verilere göre ADA yatırımcılarının %68,06’sına denk gelen 3,04 milyon cüzdan, şu anda zararda. Bu, altcoin yatırımcılarının oldukça büyük bir kısmının ADA tokenlarını mevcut fiyatına göre daha yüksek bir fiyatla satın aldığına işaret eder. Buna karşılık toplam kullanıcıların %30,38’sine denk gelen 1,36 milyon adet cüzdan kâr ediyor.

Göze çarpan bir diğer gelişme ise vadeli işlemlerdeki açık pozisyonlardaki düşüş oldu. Coinglass verilerine göre, ADA’nın vadeli işlemlerdeki açık pozisyonlarında altcoin fiyat düşüşü nedeniyle son iki hafta içinde istikrarlı bir şekilde azaldı. Bu veriler, realize edilmemiş vadeli işlemlerdeki pozisyonların toplam sayısını ölçer. Görüldüğü üzere Cardano yatırımcıları yeni pozisyon açmadan piyasadan çekilme eğiliminde. Bu da gözde altcoin’e yönelik yatırımcı ilgisinin azaldığı anlamına gelir ve genellikle bir düşüş eğilimi olarak kabul edilir. Bu yazının yazıldığı sırada ADA’nın Vadeli İşlemler açık pozisyonlarının değeri 237,14 milyon dolardı. Bu değer ay başından bu yanan %12 oranında bir düşüş yaşadı.

Cardano için önümüzdeki günlerde ne beklenmeli?

Bu dönem, Cardano yatırımcıları zorlu kalmaya devam ediyor. Piyasadaki mevcut olumsuz eğilim, yatırımcıların daha temkinli olmasını ve risk yönetimine daha fazla önem vermesini gerektiriyor. Portföyünde ADA token’larını bulunduran yatırımcılar, piyasa hareketlerini yakından takip etmeli ve gerektiğinde stratejik kararlar alarak yatırımları korumaya çalışmalıdır.

PlayDoge kripto yatırımcılarına yeni fırsatlar yaratıyor

Kripto para dünyasında yeni çıkan kripto paralar arasında olan PlayDoge, ön satış etkinliğinin ilk gününde yaklaşık 1 milyon dolar fon toplayarak dikkatleri üzerine çekti. Hızlı başlangıcıyla geleceğin popüler meme coin projelerinden biri olma yolunda ilerleyen PlayDoge, 2 boyutlu ve 8 bitlik dünyasında oynadıkça kazandıran bir model sunarak kripto ekosistemine adım atan ve köpek temalı meme coin projelerine ilgi duyan yatırımcıların ilgisini çekiyor.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Yatırımcılara Çift Yönlü Kazanç Fırsatı

Klasik ICO modeline sahip olan PlayDoge, yatırımcılarına staking üzerinden de gelir elde etme imkanı sunuyor. %969’a varan APY oranı ile PlayDoge, güçlü bir topluluk kurmayı ve yatırımcılarına yüksek kazanç fırsatları sunmayı hedefliyor. Yatırımcılar, hem eğlenceli bir oyun deneyimi yaşayıp hem de yüksek kazançlar elde edebilecekleri bu projeye yoğun ilgi gösteriyor. Kripto para piyasasında yenilikçi ve kazançlı bir seçenek arayanlar için 1000x yapabilecek coinlerden biri olarak değerlendirilen PlayDoge coin, kaçırılmaması gereken fırsatlar sunuyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin