featured

Kripto para piyasası yükseliyor: Bitcoin ve altcoinlerde son durum!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz birkaç haftadır durgun seyreden kripto para piyasası 8 Şubat Perşembe günü, güçlü bir toparlanma ile işleme başladı. Lider dijital varlık Bitcoin’in fiyatı 44.000 doların üzerine çıkarak toparlanmaya başladı. Altcoin ve meme coinler arasında da yükseliş ivmesi görüldü ve dijital varlıklar toparlanma gösterdi. Kripto para analisti Altcoin Daily, bu konuyu ele alarak piyasanın neden yükseldiğini vurguladı.

Yükselişin arkasındaki nedenler?

Kripto para piyasasındaki yükselişin temelinde Bitcoin’deki yükseliş var. Bitcoin fiyatı bugün itibariyle önemli ölçüde toparlanarak bu yazının yazıldığı sırada yüzde 3,65’lik bir artış gösterdi. Artışla birlikte fiyatı 44.496,26 dolara ulaştı. Varlığın işlem hacmi ise son 24 saate yüzde 38,40 artışla 23,67 milyar dolara yükseldi. Bu yükselişle birlikte kriptonun piyasa değeri 873,63 milyar dolar oldu. Bitcoin’in yükselişinin neden ise MicroStrategy şirketinin BTC satın almasıydı.

Kısa süre önce 37 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alan şirket, toplam BTC varlığını 10.000 dolara çıkararak dijital varlığın değer kazanmasını sağladı. CEO Michael Saylor, bu alımla birlikte Bitcoin’e olan sarsılmaz güvenini dile getirmiş oldu.

Micheal Saylor’un BTC ile olan yatırım geçmişi daha eskilere ve kurumsal çıkarılan ötesine dayanıyor. Birkaç ay öncesinde de önemli ölçüde BTC alan Saylor, piyasada var olan Bitcoin’in yüzde 1’inden fazlasını elinde tutuyor. CEO’ya göre bunun nedeni, BTC’nin piyasadaki konumu ve varlığın baskılara dayanabilen bir yatırım tercihi olması. Altın gibi Bitcoin’i de konumundan edemezsiniz, çünkü merkezi olmayan bir varlık olarak kabul ediliyor. Bu durum BTC’yi daha güvenli ve daha iyi bir tercih hâline getirir.

 

kripto para
Piyasa değerine göre bugünkü kripto para fiyatları

Analist Altcoin Daily, altcoinleri ele alıyor

Analist Daily, paylaştığı videoda ikinci en büyük dijital varlık Ethereum ile devam ediyor. ETH, son zamanlarda stop Erhereum ETF haberleri ile gündeme gelmişti. Ark Invest ve 21 Shares şirketlerinin ETH başvuruları kripto varlığın değerinde potansiyel bir artışa işaret etmekteydi. Bu durum, Bitcoin ETF başvurularında düzenleyici onaydan önce gözlemlenen hareketleri yansıtıyor. ETF onayları ile birlikte benimsenmesi artacak olan varlık, son 24 saate 2,58 yükselerek 2,421 dolardan işlem görüyor.

Son birkaç haftadır Jüpiter ve meme coin ekosistemi ile gündeme gelen Solana’da ağa dayalı zorluklar devam ediyor. Fakat CoinShares’in Solana yatırım ürünlerine dair güveni, varlığın güçlü kalmasını sağlıyor. Bunun yanında SOL’un kilitli toplam değerinde artış eğilimi yaşanıyor ve varlık 1,65 milyar dolara ulaştı. Ek olarak son 24 saate yüzde 5’in üzerinde bir yükseliş yaşayarak 100,57 dolar seviyesine ulaşan SOL, kritik desteğin üzerinde işlem görüyor.

Kripto para piyasası bir değişim sürecinden geçiyor!

Geçtiğimiz yıl yasal düzenlemeler ve spekülasyonlar eşliğinde çalkantılı bir yıl geçiren kripto para piyasası, bu yıl taşların daha yerli yerine oturduğu bir değişim sürecinden geçmekte. Başta iki ay sonra gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması, BTC ile birlikte birçok dijital varlığın değerine katkı sağlayacak. Bitcoin yarılanması ile yakından ilgili olan Bitcoin Minetrix tokeni de bu süreçte büyümeye devam ediyor.

Bitcoin Minetrix’in avantajı nedir?

Geleneksel madencilik anlayışına alternatif olarak geliştirilen Bitcoin Minetrix projesi, bulut tabanlı madencilik sunarak sıradan insanın madencilikten kazanç elde etmesini sağlar. Yaklaşan yarılanma olayı ile birlikte değer kazanacak tokenlerden biri olacak olan BTCMTX, merkezileşmiş sorunlara karşı güvenlik, şeffaflık ve pratiklik açısından çözümler üretir. İlk olarak üçüncü taraf dolandırıcılık risklerini ortadan kaldırarak güvenli bir kazanç sunar. Aynı zamanda ETH ağı üzerinden işlem görür ve teknik uzmanlık gerektiremeden herkesin kullanımına hitap eder. Bitcoin Minetrix projesinin diğer ayırt edici yönü de çevreci yöntemleridir. Çünkü geleneksel madencilikte olduğu gibi donanım ve ısı sorunlarını basitçe çözer. Bu gelişmeyle güncel sorunlara bir çözüm getirir. 

Fiyat bilgilerine bakıldığında 3 gün sonra 24. etabı tamamlayacak olan proje, 10,447,000 dolarlık birikim topladığını duyurdu. Bu şekilde yoğun bir ilgiyle karşılanan projede token fiyatı da güncellendi. Son güncelleme ile 0.0133 dolara satılan varlık, listelenme sonrası fiyatı yükselmeden alınabilecek düşük ücretli tokenlerden biri oluyor.  Son olarak tokeni satın almak için ETH ve USDT ile ödeme yapılabilir. 

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

Bitcoin yarılanması ve Minetrix tokenlerindeki gelişmelerin yanında kripto para piyasasını değişime sürükleyen diğer bir olay önümüzdeki aylarda netleşmesi beklenen Ethereum ETF’ye yönelik  düzenlemeler oluyor.  En iyi blokzincir platformu olarak lanse edilen ETH, SEC kurallarına uygun ticaret ve saklama için ilk ürünü olarak güçleniyor.

Analistin açıklamalarında Injective Protocol’de yer buluyor. Injective, merkezi olmayan borsası aracılığıyla Japon Yeni’ni blok zincirine getiren Helix gibi projelerle kanıtlanan merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki gelişmeleri dijital varlıklara yönelik benimsenmenin yanında popülerliği de arttıracağa benziyor.  Sonuç olarak kurumsal yatırımların yanında düzenleyici gelişmeleri ve teknolojik ilerlemeler 2024 yılında dijital varlık ekosistemindeki sürekliliği ve yenilikleri arttıracak.

 

coinpedia


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin