featured

Kripto piyasası yılın en yüksek seviyesine ulaştı! Boğa koşusu devam edecek mi? İşte analistlerin görüşü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası hafta başından bu yana oldukça hareketli zamanlar yaşadı ve piyasa hafta boyunca küçük dalgalanmalar dışında pozitif bölgede kaldı. Bu yükseliş etkisi bugün de devam ederek kripto paralarda yukarı yönlü harekete devam ettirdi ve önceki kazanımları sürdürdü. Bugün itibariyle dijital para piyasası 110 milyar doların üzerinde değer kaydetti.

Önceki aylara bakıldığında yüzde 29’luk bir kazanç sergiledi. Son 25 ayın ardından kripto para birimleri, en büyük ikinci yükselişini kaydetti. Hafta boyunca süren bu yükseliş küresel çapta yatırımcıların dijital varlıklara olan güveninin yükseldiğini işaret ediyor.

Büyük kripto varlıklar yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı bu hafta yüzde 6’nın üzerinde değer kazandı. Bu yükselişle birlikte ilk kez 36.000 dolar sınırını aştı ve fiyat açısından 18 ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Fiyat 37,941.64 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaşarak YTD’de yüzde 130’un üzerinde bir değişim yaşadı. Bugün itibariyle yüzde 0,75 puanlık bir artış yaşadı.

İkinci büyük kripto varlık olan Ethereum, piyasa liderinin izinden giderek bugüne kadar yüzde 70’in üzerinde değer kazandı. Özellikle bu hafta temmuz ayından bu yana ilk kez 2.000 dolar seviyesini aştı ve yıllık hedefine başarıyla ulaşarak piyasada güven tazeledi. Bugün itibariyle yüzde 3,79 düşüş yaşamasına rağmen 2.047,55 doların üzerinde kalarak yükseliş ivmesini korudu.

kripto para piyasası

Ripple’ın XRP fiyatı, işlem haftasının ilk yarısında ilk kez 0,70 dolar seviyesine ulaşmayı başardı. Ardından fiyatta küçük bir düzeltme yaşandı, ancak boğalar fiyatı seviyenin üzerinde tutmayı başardı. Cumartesi günü itibarıyla yüzde 2,45’lik bir düşüş yaşadı ve fiyatı 0,6486  dolara geriledi.

Yatırımcıların altcoinlere ilgisi artıyor!

Polygon’un MATIC ve Cronos tokenleri gibi altcoinler, her biri kendi değerlerinde yüzde 21 ve yüzde 56’nın üzerinde değer kazanarak önemli fiyat hareketleri sergiledi. Polygon fiyatı bir süredir beklenen POL hype haberinin ardından yükselişe geçti.

11 Kasım Cumartesi gününün en dikkat çeken tokeni FTX’in FTT token oldu. Yüzde 35’lik bir değer kazanan token, bugünkü seansta en çok kazananlardan biri oldu. Bu yükseliş SEC Başkanı Gary Gensler’in şirketin potansiyeli ve geleceği hakkında beklentilerini açıklamasının ardından geldi. Fiyat geçtiğimiz hafta içinde yüzde 300’lük bir artışı gösterdi ve yazım sırasında 841,06 milyon dolara ulaştı.

Haftanın en çok kazananlarından biri de Solana oldu. Bu ayın ilk on işlem gününde yüzde 50’nin üzerinde değer kazandı ve geçtiğimiz hafta yüzde 150’nin üzerinde artış yaşadı. Toncoin yüzde 12’nin üzerinde değer kazanmış ve değerinde bir gerileme yaşamadan önce iki gün boyunca piyasa değeri açısından Tron coin’i geride bırakmıştı. Terra şirketinin dijital paraları son zamanlarda ivme kazanan diğer altcoinlerden. LUNA 2.0 fiyatı geçtiğimiz gün içinde yüzde 53 ve LUNC yüzde 25’lik bir kazanç kaydetti.

Memecoinler etkileyici bir rallinin eşiğinde!

Kripto para piyasasındaki büyümeyle birlikte meme coinlerde yüzde 10’un üzerinde bir artış yaşadı. Kategori lideri DOGE bu hafta bazında yüzde 17’lik bir artış gösterdi. Yazın sırasında ise yüzde 2,70’lik bir artışla 0, 07601 dolara yükseldi. Bunu Floki, Shiba Inu ve PEPE izledi. Shiba Inu fiyatı bugün itibariyle yüzde 6,49 artış yaşadı ve 0,000008962 dolara çıktı. Genel olarak yüzde 15’in üzerinde bir artış yaşayan meme coinler yatırımcının ilgisinin halen yüksek olduğuna işaret ediyor.

Analistlere göre boğa koşusu çoktan başladı!

Sonuç olarak kripto para piyasası üç haftayı aşkın bir süredir yükseliş eğiliminde işlem görüyor ve bu da sektör için gelecekte güçlü bir fiyat hareketine işaret ediyor. Bireysel tüccarlar ile birlikte kurumsal yatırımcıların artan ilgisi ve piyasadaki balina faaliyetleri olumlu bir tablo çizmeye devam ediyor.

Farklı kripto para analistleri piyasanın boğa koşusu döngüsüne çoktan girdiğini söylüyor. Özellikle lider kripto para BTC’nin yıl sonundan önce 40.000 dolarlık direnç seviyesine çıkması bu tahminleri doğrulayacak nitelikte. Sektörün 2025 yılına kadar yeni ATH kaydedeceği ve pazar liderinin zirvede 100.000 doları aşacağı tahmin ediliyor.

Yatırımcılar için yeni bir alternatif: Bitcoin ETF Token

Güvenilirliği ile bilinen Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Bitcoin ETF token, ERC-20 tokeni olarak piyasada yerini aldı. BTCETF belirteci ile hayata geçirilen dijital varlık, ABD piyasalarının heyecanla beklediği spot Bitcoin ETF gelişmelerinden ilham alarak oluşturuldu.

Bitcoin ETF Token, SEC’den gelmesi beklenen ETF onaylarına bağlı bir kripto para birimi olarak işlem görecek. Haber akışı ile dünyanın dört bir yanından Bitcoin ETF’lerini çevreleyen en son gelişmelerden haberdar olmayı sağlayacak.

İlk Bitcoin ETF’leri onaylanmadan önce yatırımcılara sunulan varlık, Bitcoin’in 37 bin dolara dayanmasının ardından 200 bin doların üzerinde para toplayarak rekor bir etaba geçiş yaptı. Satış öncesi başlangıç fiyatı 0,0052 dolar olan dijital varlık, ön satış tekniği ile mümkün olan en düşük fiyattan yatırımcıya sunuluyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

coinpedia

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin