kripto piyasası 11 milyar dolar arttı
Kripto piyasası 11 milyar dolar arttı.. BTC Temmuz’dan beri en güçlü 24 saatini geçiriyor… İşte son gelişmeler

Kripto piyasası 13 milyar dolar eridi: Bitcoin, Ripple ve Bitcoin Cash’te kritik düşüşler var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarının güçlü hacmine rağmen, Bitcoin, Ripple, Bitcoin Cash, Ethereum ve EOS gibi büyük dijital varlıklar ABD dolarına karşı büyük kayıplar kaydediyor. Yazımızın yayına hazırlandığı esnada kripto piyasası 13 milyar dolar bir sermaye kaybı ile karşı karşıya gözüküyor.

Bitcoin, değer kaybında yüzde 1’lik bir düşüş gösterirken, küresel piyasadaki değerleme ile üçüncü, dördüncü ve beşinci en büyük kripto paralar olan Ripple, Bitcoin Cash ve EOS, 6 Temmuz’da ABD doları karşısında yaklaşık yüzde 6 oranında değer kayıpları gördü.

Kripto piyasası 13 milyar dolar azalırken yine de piyasasının güçlü bir hacmi dikkat çekiyor

bugün Kripto piyasası 13 milyar dolar azalırken, Bitcoin ve Ethereum protokolünün yerel kripto para birimi Ether’in hacmi, sırasıyla, geçen hafta 3 milyar dolardan ve 1 milyar dolardan, 4,9 milyar dolar ve 1,8 milyar dolara yükseldi.

Dolayısıyla, 2 Temmuz’dan 6 Temmuz’a kadar olan dört günlük istikrar, Bitcoin’in büyük bir farkla yukarı ya da aşağı yönde hareket etmesinin beklendiğini gösterdi. Mevcut seviyenin 6,300 doların altına düşmesi, BTC fiyatının bir kez daha 6.000 dolar seviyesinin altına düşmesine yol açabilir ve kripto piyasasının geçtiğimiz aydakine benzer şekilde ikinci kez tekrar küçük bir düzeltmeye girmesine neden olabilir.

Bitcoin fiyatı önümüzdeki 24 saatte 6.700 dolarının üzerine çıkmayı başarırsa cari düşüş trendi kısa vadeli bir ralliyle tersine dönebilir. Ancak son 24 saatte BTC’nin fiyat trendine bağlı olarak 6,700 dolarlık seviyenin üzerine çıkma olasılığı düşük gözüküyor.

Mayıs ayından bu yana Ether’in bu hafta birkaç kez denendikten sonra azalan eğilim çizgisini kırmadı. Ve büyük dijital varlıkların son üç gün içinde hız kazanmaya çalışmasına rağmen, bugünün kripto pazarının muhtemel bir sonucu olarak, 250 milyar dolar hacme uzanan bir düşüş eğilimi görebiliriz.

Yatırımcılar yükseliş rallisi önce bir düşüş daha bekliyorlar

Daha önce, BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’in 2018’in sonuna kadar 50.000 dolar olacağını söylemişti. Ancak bir düzeltme yaşayacağını ve kısa vadede 3000 ile 5.000 dolar seviyesine kadar düşebileceği yorumunda da bulunmuştu.

Mali bir veri sağlayıcısı olan ADVFN’nin CEO’su Clem Chambers, BTC’nin fiyatının geri dönüş  öncesi 2.000 dolar seviyesine düşmesini öngörüyor. Ve Aralık ayında 20.000 dolar seviyesindeki tüm zamanların en yüksek seviyesine geri dönmesini beklediğini söyledi.

2018 Bitcoin fiyatı düzeltmesi, 2014 yılında hızlı bir fiyat hareketiyle düzeltmeye benzer bir eğilim gösteriyor. 2.000 – 3.000 dolar aralığına doğru bir düşüş, Bitcoin fiyatının, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 90’lık bir düşüş yaşayacağı anlamına gelir. Bu, kripto paranın tarihindeki en kötü düzeltmeye neden olur. Gelişmekte olan bir varlık sınıfı olarak kripto paraları çevreleyen piyasa yapısında ve düzenleyici kesinlikteki belirgin fark, Bitcoin’in 2,000 – 3.000 dolar aralığına düşmesini engelleyebilir. Ancak, 5.000 ila 6.000 dolar arasında bir aralık daha olasıdır.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin