Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı
Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı

Kripto piyasa güncellemesi: Başka bir Bitcoin ETF reddi sonrası Bitcoin yüzünü 10.000 dolara çevirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özellikle birkaç ay süren kargaşa ve volatilite oluşturan olayların ardından, bu hafta işlem hacmi aşağıya gelirken Bitcoin’in hafifçe dengelendiğini gördük. SEC, bir başka Bitcoin ETF talebine olumsuz yanıt verdi. Bitcoin hala uzun vadeli yükselen trendine devam etse de bir miktar satış görmüş durumda.

Bitcoin ETF reddinin olumsuz etkileri kısıtlı kalabilir

ABD-Çin ticaret savaşı devam ediyor ve düşen sermaye piyasaları karşısında, altın ve gümüş fiyatları artmaya devam ediyor. Bununla birlikte, geçmişte yaşanan büyük ekonomik krizlerin aksine, bu kez Bitcoin de aynı şekilde sağlam kalmaya devam ediyor ve son yıllarda iç krizlere bakarsak, Bitcoin bunlara sert bir fiyat artışıyla cevap verdi. Önemli bir küresel krizde aynı şekilde davranabileceğini varsaymak mantıklı olabilir.

Bu arada, popüler bir P2P Borsası LocalBitcoin’de işlem gören Bitcoin hacmi, yerel para birimi peso’nun düşüşüne ve ülkenin borsasının çöküşüne yanıt olarak yeni zirve seviyesine ulaştı.

coin-dance-localbitcoins-ARS-volume-9-min
Kaynak: coindance

Altcoinler hala ICO trendinin düzeltmesini yaşıyor

Altcoin pazarına baktığımızda düşüşlerin yavaşladığı görülüyor ve Bitcoin’in hakimiyetinin neredeyse yüzde 70’e ulaştığı şu günlerde altcoinler bir miktar toparlanma görülüyor. Bununla birlikte, dip seviyelere ulaşıldığını söylemek zor ve Bitcoin’in hakimiyeti tırmanmaya devam edebilir. Bilindiği gibi altcoin pazarındaki mevcut düzeltilme, piyasayı şişiren ICO trendinin bir sonucu olarak geliyor.

IEO’lar henüz ICO’lar kadar talep görmüyor

Ancak, düzenleyiciler ICO’lar ile ilgili duruşlarını netleştirdikten sonra, momentum kazanan IEO trendi bu seviyelere ulaşamadı. Dolara karşı, bütün altcoinler, dip seviyelerde olmasa da Bitcoin’e karşı, birçoğunun kan kaybettiğini görüyoruz. Ve henüz bir geri dönüş için itici güce sahip değiller gibi gözüküyor.

Bu arada, pazarın olgunlaşma sürecine devam ettiği ve son yıllarda büyük oyuncuların hala ne olduğunu anlamaya çalışan düzenleyicilerle birlikte pazara girmesi, kripto para ekosisteminin artık sadece meraklı bir topluluğa ait olmadığını gösteriyor.

Özetle, piyasada nispeten sakin bir hafta gördük ve sessizliğin uzun sürmeyeceğe benziyor. Bitcoin fiyatı, kritik bir bölgede ve geçmiş deneyimler, pazardaki istikrarın yalnızca bir sonraki fırtınadan önceki sessizlik olabileceği konusunda genel bir kanı oluşmuş durumda.

cryptopotato

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin