featured

Kripto pazarında balina hareketliliği: Bu hafta en çok satın aldıkları 3 altcoin ve nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto balinaları, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) olan talebin konsolidasyonu nedeniyle odağını düşük değerli altcoin pazarına çevirdi. ABD enflasyon raporunun piyasa beklentilerini aşması nedeniyle kripto para birimlerinin kurumsal yatırımcıları arasındaki satın alma baskısı yoğunlaşabilir.

Balinalardan gelen son sermaye girişleri, bu üç altcoin’i bu hafta en çok değer kazananlar listesinde yukarılara taşıdı.

Kripto balinaları bu hafta odak noktasını gelecek vaat eden üç altcoin projesine çevirdi. Zincir içi analiz, zamanında balina girişlerinin bu token’ları fiyat tablolarında nasıl yukarılara taşıdığına ışık tutuyor.

Kripto balinaları son haftalarda sermayeyi altcoin piyasasına yönlendiriyor. Tarihsel verilere bakıldığında balinaların ilgi gösterdiği token’larda fiyat artışları gerçekleştiği görülüyor. Peki, son haftalarda balinaların gözdesi olan bu üç altcoin önümüzdeki haftalarda daha fazla kazanç sağlayabilir mi?

Gary Gensler’in açıklamalarının ardından FTT balinaları baskın yaptı

Feshedilmiş kripto para borsası FTX’in yerel token’ı olan FTT, bu hafta %90 oranında bir artış kaydetti. Fiyat yükselişi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı olan Gary Gensler’in “kanun dahilinde” olası bir devralmayla ilgili sorulara yanıt veren yorumlarına atfedildi.

Zincir içi veriler, kripto balinalarının büyük miktarlarda FTT tokenı’nı satın almak için nasıl saldırdığını gösteriyor. Aşağıdaki grafik, Gensler’in 9 Kasım’daki yorumlarının ardından balinaların ertesi gün nasıl bir satın alma faaliyeti gösterdiğini gösteriyor. Bu verilere göre, gerçekleştirilen 95 büyük işlemle 2023 yılının zirvesine ulaşıldı.

kripto altcoin balina

Büyük işlem metriği, 100,000 doları aşan günlük işlem sayısını toplayarak kripto balinalarının ticaret faaliyetlerini izler. Tipik olarak, yukarıda da gözlemlendiği gibi balina talebindeki keskin bir artış, genellikle yükseliş yönlü bir fiyat hareketini tetikler.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, kripto balinalarının Gensler’in yorumlarına tepki vermesiyle FTT token fiyatı anında 2023 yılının zirvesi olan 5,33 dolar seviyesine yükseldi.

Fiyatlar geçen haftaki zirve olan 3,6 dolara göre %30 oranında bir düşüş yaşasa da yukarıdaki grafik, balinaların hâlâ aktif olarak FTT satın aldığını gösteriyor. Bu nedenle stratejik yatırımcılar daha fazla fiyat artışı gelme ihtimali olduğu için bu altcoin’i yakından takip edecektir.

Büyük yatırımcılar Ripple’ın (XRP) 0,65 doların altına düşmesini önlüyor

Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, geçen haftanın zirvesi olan 0,72 dolardan geri çekildikten sonra %13 oranında bir düşüş kaydetti. Devam eden düşüş sebebiyle XRP, bu hafta oldukça kritik olan 0,65 dolarda bulunan destek noktasına gerilerken, kripto balinaları düşük fiyatlardan satın alma fırsatını değerlendirmek için harekete geçti.

Gösterge niteliğindeki aşağıdaki Santiment grafiği, balinaların (1 milyon ila 100 milyon arasında XRP token’ı tutan cüzdanlar) 12 Kasım’da fiyat 0,65 dolara dokunduğunda satın alma baskısını yoğunlaştırdığını gösteriyor.

Balinalar, 12 Kasım ile 15 Kasım tarihleri arasında bakiyelerine şaşırtıcı bir şekilde 90 milyon adet token daha eklediler.

Balinaların cüzdan bakiyesi ölçümü, büyük kurumsal yatırımcıların gözetimindeki kripto para sayısındaki gerçek zamanlı değişiklikleri izler. Yeni satın alınan 90 milyon XRP, şu anki 0,66 dolarlık fiyatla değerlendirildiğinde yaklaşık 60 milyon dolar değerindedir.

Balinaların satın alma faaliyetlerinden bu kadar büyük bir sermaye girişi, onların başka bir fiyat kırılması için pozisyonlandıklarını gösteriyor. Balinalar satın almaya devam ederse XRP fiyatı önümüzdeki günlerde 0,70 dolarlık alanı geri kazanabilir.

Balinalar ApeCoin’in sıfıra düşmesini engelliyor

Bored Ape Yacht Club (BAYC) ekosisteminin yerel token’ı olan ApeCoin (APE), Ekim ayında tüm zamanların en düşük seviyesi olan 1,02 dolara geriledi. Bununla birlikte bir grup milyoner kripto balinası, APE token’larını uygun fiyatla satın alma fırsatını kaçırmamak için büyük miktarlarda satın alımlar gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir aydır devam eden kripto balinalarının satın alma baskısının ardından APE coin %40 oranında bir yükseliş kaydetti ve kısa süreliğine 1,40 dolarlık alanı geri aldı.

Santiment verileri, 1 ila 10 milyon adetlik ApeCoin bakiyesi olan yatırımcıların, 26 Ekim ile 10 Kasım arasında varlıklarını 10 milyon token daha artırdığını ortaya koyuyor.

Tüm zamanların en düşük seviyesinden yüzde 40’lık fiyat artışı, bazı stratejik perakende yatırımcıların da yükseliş pozisyonlarına yöneldiğini gösteriyor. Balina birikimi devam ederse ApeCoin token fiyatının sıfıra düşeceği korkusunu ortadan kaldırabilir.

Özetle, kurumsal varlıklar ve yüksek net değere sahip olanlar, kripto para ekosisteminde önemli bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, bu hafta FTT token’ı, Ripple (XRP) ve ApeCoin’i (APE) indirimli fiyatlarla satın alan kripto balinaları, diğer yatırımcıların bu projelerin uzun vadeli uygulanabilirliğine olan güvenini artırabilir.

Kripto yatırımcılarına yeni bir kapı açılıyor: Bitcoin ETF

Bitcoin ETF (Exchange-Traded Fund), yatırımcılara Bitcoin’in fiyat hareketlerine endeksli olarak işlem gören bir fon aracılığıyla kripto paraya yatırım yapma imkanı sunan bir finansal araçtır. Geleneksel olarak, ETF’ler genellikle bir endekse veya varlık grubuna dayalı olarak tasarlanır ve borsada hisse senedi gibi alınıp satılabilirler. Bitcoin ETF’leri, yatırımcılara Bitcoin’e dair fiyat hareketlerinden dolayı doğrudan etkilenme olanağı tanırken, aynı zamanda Bitcoin’e fiziksel olarak sahip olma veya depolama sorunlarına karşı koruma sağlar. Bu, yatırımcıların Bitcoin’e dair getirilere yatırım yapmalarını, ancak kripto varlığını doğrudan saklama ve yönetme zorunluluğu olmadan yapmalarını sağlar.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

Bitcoin ETF’leri, özellikle geleneksel finans kurumları ve yatırımcılar için kripto paralara erişimi kolaylaştırmak ve bu varlıklara olan güveni artırmak amacıyla oluşturulmuştur. Ancak, Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ve düzenlenmesi, finansal düzenleyiciler tarafından dikkatlice incelenen bir konudur. Bitcoin ETF’sinin finansal düzenleyiciler tarafından onaylanması, kripto paraların finansal sistemdeki daha geniş kabulüne yönelik bir adım olarak görülüyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

Ön satış aşamasında olan bu finansal araç, yatırımcılara erken katılım fırsatı sunuyor. Ön satışa katılanlar, Bitcoin ETF’nin değer artışından önce bu potansiyel büyümeye dahil olma avantajını elde edebilirler. Ancak, uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor: Yüksek getiri potansiyeli, aynı ölçüde yüksek riski de beraberinde getirir. Bu nedenle yatırımcılar, dikkatlice araştırma yapmalı ve kendi risk toleranslarına göre hareket etmelidirler.

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin