Google'da en çok aranan ilk beş kripto para
Google'da en çok aranan ilk beş kripto para

Kripto paralarla en çok ilgilenen ilk 50 ülke

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para mal ve hizmet satın almak için kullanılabilecek bir dijital para birimi. Son yıllarda Bitcoin ve diğer öne çıkan kriptoların ortaya çıkmasından bu yana, tüm dünyada ivme kazanıyor.

Aslında, Google arama verileri analizine göre, kripto para kelimesini aratan kişi sayısı yalnızca geçen yıl % 203 arttı.

Bunu belirlemek için, invezz, dünyanın 115 farklı ülkesinde Google’ın “kripto para birimi” aramalarının ne sıklıkta yapıldığını analiz etti. Buradan dijital para birimleriyle en çok ilgilenen ilk 50 ülkeyi belirledi ve küresel talebin nereden geldiğine dair bir fikir ortaya çıktı.

İnternette “kripto para” araması yapan ilk 50 ülke

Her ay “kripto para” terimi için ortalama 213.000 arama yapan Amerika Birleşik Devletleri, giderek daha popüler hale gelen yeni para birimi biçimine en çok ilgi gösteren ülke olduğu ortaya çıktı.

Aslında, yılda 2.556.000 Google aramasıyla bu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kişilerin, çalışılan diğer tüm ülkelerden en az üç kat daha fazla arama yaptığı anlamına geliyor.

Bu verilerden ABD’nin – Silikon Vadisi’nin evi ile Apple ve Facebook gibi teknoloji devlerinin – dijital para birimlerine olan ilgiyi artırdığı inkar edilemez.

Hindistan, arama analizinde kripto para birimine en büyük ikinci ilgiyi gösteren ülke ve her ay ortalama 67.000 arama yaparak, her yıl ortalama 804.000 arama bu ülkeden çıkıyor. Bu, listedeki ikinci Asya ülkesi, her ay ortalama 27.000 ve yılda 324.000 ‘kripto para’ aramasıyla genel olarak dördüncü sırada yer alan Endonezya.

Analiz, Birleşik Krallık’ın ‘kripto para birimi’ için aylık ortalama 54.000 arama – yıllık 648.000 arama ile üçüncü en yüksek arama hacmine sahip ülke olduğunu göstermekte.

Aslında, elektronik nakit formu İngilizler arasında o kadar popüler ki, Birleşik Krallık’taki finansal hizmetleri düzenlemekten sorumlu olan Finansal Davranış Otoritesi, 2020’de genel nüfusun % 3,86’sının kripto para birimlerine sahip olduğunu tahmin ediyor.

Birleşik Krallık, dünya çapında ilk beş ülke arasında yer alan tek Avrupa ülkesiydi. Almanya, her ay ortalama olarak “kripto para” terimi için yalnızca 11.000 arama yaparak onuncu sırada yer aldı.

İngiltere hariç, kripto para birimine olan ilgi, Avrupa ülkelerinde dünyadaki diğer yerlere göre önemli ölçüde daha düşük görünüyor. Portekiz ve Finlandiya’ya bakıldığında, her iki ülkenin de ‘kripto para’ için her ay ortalama olarak sadece 2.000 arama yaptığı görüldü. Bu, Hindistan’dan 33 kat ve ABD’den 100 kat daha az.

Kanada, ‘kripto para birimi’ aramalarında beşinci oldu ve bu terim için ortalama 25.000 aylık talepte bulundu – her yıl ortalama 300.000’e denk geliyor.

Kriptoya ilgi, aynı kıtadakiler de dahil olmak üzere ülkeler arasında önemli ölçüde farklılık gösterdi. Örneğin, Hindistan ve Endonezya gibi Asya ülkeleri kriptoyla en çok etkileşimde bulunan ülkeler arasında yer alırken, Ermenistan, Bangladeş ve Tayvan gibi diğer Asya ülkeleri, sırasıyla 2.000, 2.800 ve 3.200 ortalama aylık arama hacimleriyle çok daha az ilgi gösterdi.

Türkiye Google aramalarına göre  ilk 50 ülke arasında aylık ortalama 5.500 ve yıllık ise 66.000 aramayla 19. sırada yer alıyor.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin